BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 24 mai 2017

RABDARE! - timp si exercitiu

MEDITATIE
24 Mai

Trecând atâția ani plini de suspiciuni și alte mecanisme de autoprotejare, schimbarea nu poate să se petreacă peste noapte. Suntem condiționați să ne simțim și să reacționăm ca și cum am fi neînțeleși și neiubiți – fie că eram sau nu. Unii dintre noi au nevoie de timp și exercițiu ca să poată ieși din carapace și din singurătatea aparent familiară și confortabilă. Chiar dacă am început să credem și să știm că nu mai suntem singuri, avem tendința uneori să simțim și să ne comportăm ca pe vremuri. Am eu răbdare? Învăț eu să îmbrac Programul și viața ca pe o haină ușoară?


Rugăciunea de azi
Fie ca eu să nu mă aștept la schimbări totale și imediate, ale vechilor mele obiceiuri. Abstinența mea este doar începutul. Fie ca eu să realizez că simptomele bolii mele vor dispărea treptat. Dacă alunec înapoi, din când în când, în sacul auto-compatimirii sau grandiozității, fie ca eu să nu fiu descurajat, ci recunoscator. Cel puțin, aș putea fi onest cu mine însumi și să nu las amăgirile să-mi fure ceea ce am mai bun.

Ce să-mi amintesc azi
Nu te grăbi.

Preluare de pe Prietenii lui Bill

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu