BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 21 iunie 2017

A DA VIATA TRADITIILOR - partea a douaTradiția 7: Auto-susținerea mi-a dat un sentiment de libertate de gândire și acțiune. Ca membru AA, mi-am dat seama că nu sunt  obligat să urmez ce cred ceilalți oameni. Acest lucru m-a ajutat să-mi deschid mintea și să încep să gândesc pentru mine - pentru prima dată dupa o perioadă lungă de timp. AA mi-a dat dovada că banii și spiritualitatea se pot amesteca.


(Tradiția 7: Este bine ca fiecare grup AA să se autofinanţeze după nevoi şi să refuze contribuţii din afară.)


Tradițiile 8 și 9: Când am început munca de serviciu in AA, aceste Tradiții 8 și 9 mi-au aratat că pur și simplu am fost unul dintre mulți servitori de încredere, pentru care instruirea specială sau talentul nu erau importante. Faptul că această societate era neprofesională a fost liniștitoare. Titlurile și gradele au devenit banale. Am simțit un nou sentiment de responsabilitate față de mine și față de ceilalți. Mă face să fiu conștient de mândrie și ambiție ca defecte, așa că am putut începe să învăț adevărata mea identitate înaintea lui Dumnezeu

Tradițiile 8 și 9
Este important ca Alcoolicii Anonimi să rămână mereu neprofesionişti, dar centrele noastre de servicii pot angaja personal calificat.

Este bine ca AA, ca şi comunitate, să nu aibă o organizare strictă vreodată, dar putem constitui consilii sau comitete de servicii direct responsabile faţă de cei în slujba cărora se află.


Tradiția 10: Aici am început să înțeleg că, în calitate de membru AA, datoram anumite discipline, obligații și responsabilități AA-ului în ansamblu. Am putut vorbi ca persoană fizică cu privire la orice problemă care mă îngrijorează; dar ca membru AA, a trebuit să operez în anumite limite, să încerc să "implic mintea înainte de a deschide gura". 


(Tradiția 10: Comunitatea AA nu exprimă nici o opinie referitoare la vreun subiect exterior; este foarte important ca numele AA să nu fie amestecat niciodată în controverse publice.)


Tradiția 11: "Mergi cum vorbești", am auzit. Dacă aș face asta, știu că va exista o diferență suficientă în modul meu de viață și de gandire, astfel incat sa fiu considerat ca exemplu. Tradiția Unsprezece imi aminteste neincetat să nu iau credit personal pentru tot ce as putea face; ego-ul și ambiția personală nu au nici un loc în viața AA. 


(Tradiția 11Politica noastră de relaţii publice se bazează mai degrabă pe atragere decât pe reclamă; ne este întotdeauna necesară păstrarea anonimatului personal la nivel de presă, radio, film, TV.)

Tradiția 12: Când i-am ascultat pe alții, această Tradiție mi-a spus că este important principiul exprimat, nu persoana care l-a exprimat. Dacă aș putea merge un pas mai departe și să învăț să pun principiile AA în fața propriei mele personalități, aș putea să călătoresc mult pe parcursul călătoriei mele de progres spiritual. Anonimatul public era esențial pentru o astfel de dezvoltare - lucru foarte clar. Dar, de asemenea, a trebuit să invat că nu ar trebui să caut laude în cadrul comunitatii. Un simplu lucru bine facut vorbeste de la sine. 


(Tradiția 12: Anonimatul este baza spirituală a tuturor tradiţiilor noastre şi ne reaminteşte neîncetat să plasăm principiile deasupra personalitaţilor.)


Folosind Tradițiile ca îndrumări către progresul spiritual, începem să știm că "Dumnezeu face pentru noi ceea ce nu am putut face pentru noi înșine", iar simțul umilinței este îmbunătățit. Așadar, deși cele douăsprezece tradiții sunt proiectate pentru supraviețuirea si armonia grupului (și asta este partea mai importanta!), o examinare mai atentă arată că un alt obiectiv final este bunăstarea membrului AA ca individ - cu adevărat o extensie a celor Doisprezece pași pentru recuperare. 


 
Traducere si adaptare dupa D.K. Oakland CA


SILKWORTH.NET
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu