BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 9 iunie 2017

"... aceste principii" - partea a doisprezecea"... aceste principii

In AA am putea grupa virtuțile în jurul activităților incluse in Cei 12 pași, activitati care conduc la deprinderi. 
Aceste activitati fie guvernează viața noastră morală în modul în care acționăm în lume și relaționăm cu ceilalți, fie guvernează viața noastră spirituală, direct legată de Dumnezeu. 
Virtuțile morale se pot grupa in patru categorii largi, care cuprind o mare parte din ceea ce facem în viață. Fiecare dintre ele este condusă de o virtute care este considerată "cardinală" (termenul latinesc pentru "balama") sau pivot, deoarece este virtutea centrală, de bază.
Astfel, există virtuți care ne înclină spre relații bine ordonate cu ceilalți oameni, avand ca virtute cardinala JUSTETEA (cinstea, dreptatea, adevarul). Sub ea există virtuți precum recunoștința, armonia, onestitatea (și corolariile precum franchetea și sinceritatea) și considerația (și corolariile precum curtoazia, respectul și loialitatea). 
Există virtuți care ordoneaza dorințele și pasiunile noastre, ne restrâng impulsurile si ne modereaza plăcerile, astfel încât să evităm excesul în activitățile în cauză, avand ca virtute cardinala TEMPERANTA (autoconstrângerea sau moderatia). 
Există virtuți care ne permit să facem fata cand ne confruntăm cu dificultăți și să rămânem constanti în căutarea partii bune a lucrurilor în ciuda obstacolelor interne sau externe, acestea fiind grupate sub virtutea cardinala TARIA MORALA. De aici deriva virtuți ca perseverența, răbdarea, acceptarea, seninatatea și CURAJUL. 
Și există virtuți care ne permit să înțelegem cu exactitate situațiile, să luăm decizii corecte și să facem alegeri potrivite. Virtutea cardinala: PRUDENTA - buna judecata si bunul simt. Deriva virtuți ca bunavointa, mintea deschisa, discreția. Prudența sau înțelepciunea ne permit să discernem modul în care celelalte virtuți morale se aplică circumstanțelor particulare, astfel încât să le putem practica în situația corectă și la momentul potrivit. 
Virtutile spirituale sunt trei: CREDINTA, SPERANTA si IUBIREA (*iubirea include iertarea!). Ele formează fundamentul activității noastre morale, temelia spirituală pentru practica noastră de cinste, temperanță, curaj și prudență și multe virtuți care se învârt în jurul acestor patru. 
In experienta AA, virtuțile nu pot fi practicate prin propriile noastre eforturi, numai prin propria noastră putere, să putem trăi o viața morală fără a avea nevoie de Dumnezeu. 
Neputința personală și necesitatea unei Puteri superioare sunt pietrele de temelie ale programului. 
(Pasii 1, 2, 3 - acceptare, credinta, predare).

***

Așa este viața. Activitățile sale multiple se conectează în grupuri distincte, fiecare cu un set propriu de instrumente. Aceste instrumente sunt virtuțile și, așa cum există un instrument potrivit pentru fiecare tip de muncă, există o virtute pentru fiecare activitate. Pentru a utiliza instrumentul potrivit, trebuie să cunoaștem tipul de muncă pe care îl facem. Pentru a putea face acest lucru, trebuie să corelam lucrurile pe care le facem cu virtuțile care le fac sa fie cel mai bine.
Avem pregătirea necesară prin practicarea deprinderilor. Pe măsură ce realizăm aceste conexiuni mai bine, vom intra în situațiile de viata, echipati cu instrumentele potrivite, atitudinile, dispozițiile spirituale și emoționale necesare pentru a ajunge la cele mai bune rezultate in orice situație.


FĂRĂ SFÂRȘIT !

Traducere si adaptare dupa cartea


Practice These Principles


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu