BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 11 iunie 2017

Emotions Anonymous - Concepte

Concepte EA

 1. Noi, venim la EA pentru a învăța cum să trăim un nou mod de viață prin Programul in doisprezece pasi al EA, care constă în Doisprezece pași, Doisprezece tradiții, Concepte, Rugăciunea pentru seninatate, sloganuri, meditatiile Doar pentru ziua de azi, literatura EA, intalnirile saptamanale,Telefon și contacte personaleși Programul de 24 de ore. Noi nu venim pentru altcineva - venim să ne ajutăm pe noi insine și să împărtășim experiența, puterea și speranța noastră cu alții.
 2. Suntem experți doar pe baza propriilor experiente, a modului în care încercăm să trăim programul, cum funcționează programul pentru noi și ce a făcut EA pentru noi. Nimeni nu vorbește despre EA în ansamblu.
 3. Respectăm anonimatul < nu se pun întrebări. Ne propunem o atmosferă de iubire și de acceptare. Nu ne pasă cine ești sau ce ai făcut. Esti binevenit.
 4. Nu judecăm; nu criticăm; nu purtam discutii in contradictoriu. Nu oferim sfaturi cu privire la treburile personale sau de familie.
 5. EA nu este un loc care să asigure o continuă revizuire a nenorocirilor noastre, ci o modalitate de a învăța să ne desprindem de ele. O parte din liniștea noastră provine din capacitatea de a trăi în pace cu probleme nerezolvate.
 6. Nu discutăm despre religie, politică, probleme naționale sau internaționale sau alte sisteme sau politici de credință. EA nu are nici o opinie asupra problemelor externe.
 7. EA este un program spiritual, nu un program religios. Nu susținem nici un sistem particular de credință.
 8. Pașii sugerează o credință într-o Putere mai mare decât noi înșine. Aceasta poate fi dragostea umană, o forță pentru bine, grupul, natura, universul, Dumnezeu sau orice entitate pe care un membru o alege ca o putere superioară personală.
 9. Folosim programul, nu îl analizăm. Înțelegerea vine cu experiența. În fiecare zi aplicăm o parte din program in viata personala.
 10. Nu credem că este util să plasăm etichete sau sa stabilim vreun grad al bolii sau sănătății. S-ar putea să avem simptome diferite, dar emotiile care stau la bază sunt aceleași sau similare. Descoperim că nu suntem unici în ceea ce privește dificultățile și tulburarile noastre.
 11. Fiecare persoană are dreptul la propriile opinii și le poate exprima la o întâlnire pastrandu-se în cadrul orientărilor EA. Suntem toți egali < nimeni nu este mai important decât altul.
 12. O parte din frumusețea și minunea programului EA este că la întâlniri putem spune orice și știm că rămâne acolo. Orice am auzit la o întâlnire, la telefon sau la alt membru este confidențial și nu trebuie repetat nimănui - membrilor EA, colegilor, familiilor, rudelor sau prietenilor.

***

Impartasire despre Conceptul 6: 
Nu discutăm despre religie, politică, probleme naționale sau internaționale sau alte sisteme sau politici de credință. EA nu are nici o opinie asupra problemelor externe.

<< Cei nou-veniti sunt importanti pentru EA si pentru recuperarea mea, pentru ca imi amintesc unde am fost si imi ofera oportunitatea de a practica Pasul 12. O parte a primirii nou-venitilor se refera la abordarea personala, care poate diferi de la om la om. Daca membrii mai vechi discută despre o anumită religie sau punct de vedere politic, un nou-venit poate să se simtă diferit sau exclus, chiar dacă nu se intentioneaza acest lucru. Punctele mele de vedere asupra multor lucruri s-au schimbat de-a lungul timpului, deci de ce risc să pierd mesajul de recuperare primit in ani de zile din cauza unei opinii pe care o am astăzi? Punctele de vedere sunt bune, dar în EA mesajul de recuperare are prioritate. >>


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu