BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 19 iunie 2017

MEDITATIE

19 Iunie

<< Programul ne învață că există un singur motiv care ne limitează dorința de a face dezvăluiri complete privind răul făcut. E vorba de situația în care o dezvăluire completă ar răni în mod serios persoana față de care vrem să ne îndreptăm greșelile. Sau, la fel de important, dacă ar răni alte persoane. Cu greu am putea să ne eliberăm de povestea unor relații extraconjugale, de exemplu, pe umerii unei soții sau ai unui soț care nu bănuiește nimic despre aceste relații. Atunci când îi împovărăm cu nepăsare pe ceilalți cu ceea ce am făcut noi, nu reușim câtuși de puțin să ne ușurăm propria povară. Uneori, „a spune tot” poate fi o mare neglijență din partea noastră. Astfel, atunci când ne reparăm greșelile, trebuie să avem tact, să fim sensibili, resectuoși și umili – fără a fi slugarnici. Asemeni unui copil a lui Dumnezeu, stau eu pe picioarele mele, fără a mă târâi în fața nimanui?

Rugăciunea de azi
Fie ca Dumnezeu să îmi arate că ura față de propria persoană nu ajută cu nimic în îndreptarea greșelilor față de ceilalți. Așa cum nu ajută nici joaca de-a nepăsarea. Cu cea mai mare umilință, voi cere îndrumarea Lui, pe măsură ce voi încerca să mențin un echilibru matur în relațiile interpersonale, chiar și în cazul celor ocazionale sau fragile.

Ce să-mi amintesc azi
Îndreptarea greșelilor e un semn de însănătoșire.>>

Sursa: Sf. Dimitrie

Preluare de pe Prietenii lui Bill

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu