BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


sâmbătă, 24 iunie 2017

Scopul primar al Programului

MEDITAȚIE
24 Iunie

Scopul primar al Programului este eliberarea de dependență; fără această libertate nu avem nimic. Dar asta nu înseamnă că aș putea spune, de exemplu: „Abstinența este unica mea grijă. În afara băutului meu, sunt o persoană deosebită, așa că odată ce am abstinența, le am pe toate”. Dacă mă amăgesc cu astfel de nonsensuri înșelătoare, voi progresa atât de puțin cu rezolvarea adevăratelor probleme ale vieții mele și cu responsabilitățile mele, încât cel mai probabil voi continua să mă întorc la dependența mea. De aceea, Pasul Doisprezece ne spune „să practicăm aceste principii în toate domeniile vieții noastre”. Trăiesc eu doar pentru a fi liber de dependența chimică, sau și pentru a învăța, pentru a fi de folos și pentru a iubi?


Rugăciunea de azi
Fie ca eu să savurez și să fiu recunoscător pentru abstinența mea, pentru că odată cu ea încep toate lucrurile bune în viața mea. Dar ajută-mă să nu mă opresc doar la ea și să renunț la a încerca să mă cunosc pe mine însumi, natura lui Dumnezeu și cea a umanității. Libertatea din dependență este prima libertate. Fie ca eu să fiu sigur că mult mai multe libertăți vor veni în viața mea – libertatea față de îngustimea minții, față de sentimentele tulburi și ascunse, față de supra-dependența de ceilalți, față de o existență lipsită de Dumnezeu. Fie ca Programul care a reușit să-mi răspundă unor nevoi acute, să-mi răspundă și celor cronice.

Ce să-mi amintesc azi
Abstinența este doar începutul.

Sursa: Programul Sf. Dimitrie

Preluare de pe Pietenii lui Bill


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu