BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 12 iulie 2017

Impartasire - traducere

<<"Numele meu este Dianna, sunt alcoolică".
Nu pot să încep să vă spun de câte ori am spus asta. Așa ne introducem noi în alcoolici anonimi. Spunem acest lucru ca o reamintire a cine am fost, cine suntem și cine dorim să fim. Opiniile mele despre alcoolism, simptomele și circumstanțele necesare pentru a permite recuperarea provin dintr-un amestec de cunoștințe clinice și experiență personală. Nu sunt în măsură să le dezleg cele două. Cele mai importante informații pe care le pot împărtăși este ceea ce mi sa întâmplat, ce simptome aveam. Potrivit literaturii *alcoolicii anonimi*, alcoolismul apare atunci când traversam linia invizibilă între consumul de mult alcool și pierderea totală a controlului. Cel care bea mult poate suferi pierderi, dar cu o motivație suficientă, el poate opri băutul. Alcoolicul, indiferent de prețul pe care îl plătește, continuă să bea. Rar, un alcoolic caută o abstinenţă și, mai rar, este omul care obține recuperarea. Numai aceia care doresc mai mult abstinenţa decât băutura vor primi darul recuperării. Chiar și atunci rareori un alcoolic atinge abstinenţa fără a cere ajutor. O experiență spirituală este o necesitate. Deci, știi simptomele alcoolismului? Iată câteva dintre cele pe care le-am experimentat:
1.Mi-am făcut promisiuni că nu voi bea timp de o săptămână, iar trei zile mai târziu m-am găsit beată.
2.Am băut foarte rar fără să-mă pierd pe mine. (Nu trebuie să fii confundat cu leşinul). Pierderea de sine este o stare de a fi pe unde te plimbi și vorbești și totuși nu ai nici o amintire a evenimentelor petrecute.
3.Am încercat trecerea de la bere la vin, de la vin la băuturi amestecate, băuturi amestecate şi la bere din nou.
4.Mi-am ascuns băutura.
5.Am băut singură.
6.Am băut ca să mă îmbăt. Mereu!
7.Am avut consecințe grave din cauza băutului.
8.Am ales alcoolul în defavoarea oamenilor pe care i-am iubit, a copiilor mei,a partenerului meu și a părinților mei.
9.Am mințit, am furat și am înșelat ca să-mi susțin băutul și să-l acopăr.
10.Am fost obsedată de o băutură din momentul în care m-am trezit până în momentul în care am pus mîna pe primul pahar de băutură.
11.În cele din urmă, o băutură era prea mult, o mie nu era suficient.
12.Întotdeauna am avut provizii ca să fiu sigură că nu voi mai ieși.
Din păcate, acestea au fost doar câteva dintre simptomele mele, dar prezintă o imagine de ansamblu asupra consumului de băuturi alcoolice. Alcoolismul este o boală. Aceasta poate fi la fel de mortală ca și cancerul netratat. Agonia de a privi un alcoolic cum moare din cauza bolii lui, este la fel de înspăimântătoare ca și atunci când te uiți un om că moare de cancer. Omul poate să nu creadă în Dumnezeu, dar recuperarea este încă posibilă dacă ei cred în puterea oamenilor din jurul lor. (Astfel, există o putere mai mare decât ei înșiși.)
Volumul larg acceptat "Alcoolicii Anonimi" conturează un curs de acțiune, sub forma a 12 pași, care, dacă este urmat în întregime, va duce alcoolicul din groapa disperării, poate chiar la un pas de moarte, la o viață dincolo de cele mai nebănuite vise.
În prima etapă, găsită la pagina 59 din ediția a IV-a a Cărții Mari a Alcoolicilor Anonimi, se afirmă: "Noi am recunoscut că am fost neputincioși în faţa alcoolului - că viața noastră a devenit imposibil de controlat." Acest pas trebuie abordat cu atitudinea de a nu lasă nici o piatră nerăsturnată, nici o capacitate de gestionare ignorată. Este esențial să recunoaștem lipsa noastră de putere în ceea ce privește alcoolul în orice cantitate, sub orice formă. În plus, trebuie să căutăm legătura dintre lipsa de control din viața noastră și consumul de alcool.
Etapa a doua, "Credem că o putere mai mare decât noi înșine ne-ar putea readuce sănătatea" și pasul la trei "Am luat decizia de a lăsa voia și viața noastră în grija lui Dumnezeu, așa cum l-am înțeles". În special,aceşti trei paşi, sunt esențiali pentru recuperarea din alcoolism. Când putem ajunge în sfârșit la pasul trei, ne vom afla conectați spiritual cu alți alcoolici în recuperare, deci cu o putere mai mare decât noi înșine.
Din experiența mea, nu numai că am fost în legătură cu un grup de oameni care m-au înțeles, ci şi cu un Dumnezeu pe care l-aș putea accepta. Un Dumnezeu, pe care l-am crezut, m-a iubit destul pentru a mă ajuta atunci când nimeni altcineva nu mai putea.
În cele din urmă, este important să subliniem că recuperarea din alcoolism este o CĂLĂTORIE, nu o DESTINAŢIE. Știind simptomele mele, a fost cheia pe drumul meu spre acceptarea și recunoașterea neputinței din viața mea. Boala mea mi-a furat relații, încredere, succes, siguranță financiară și multe alte lucruri pe care le-am avut odată. După ce am făcutt primii trei pași, eram pregătită pentru o schimbare totală și mi-am început drumul spre cea mai adevărată formă a mea.
-Dianna>>

... a tradus o Vrabiuta!

Preluare de pe Prietenii lui Bill


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu