BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 16 iulie 2017

In viziunea lui Bill


98.Furia- dușmanul personal și al grupului

După cum se pune problema în cartea *Alcoolicii Anonimi* ,*Resentimentul este inamicul numărul 1*.Este o cauză principală a recăderii în alcoolism.Cât de bine știm noi, cei din AA ,că pentru noi *A bea înseamnă a înnebuni sau a muri*!
Aceeași pedeapsă atârnă asupra fiecărui grup AA.Dacă avem de a face cu suficient de multă furie, atât unitatea, cât și scopul, sunt pierdute.Dacă mai intervine și indignarea *justificată*, grupul se poate dezintegra; poate chiar muri.Acesta este motivul pentru care evităm controversele.Iată de ce nu prescriem nici un fel de pedepse pentru devieri de comportament, indiferent de cât de grave sunt.Într adevăr ,nici un alcoolic nu poate fi privat de calitatea lui de membru,pentru nici un motiv.
Pedeapsa nu vindecă niciodată.Doar iubirea poate vindeca.


Scrisoare,1966.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu