BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 2 iulie 2017

Intelepciune spirituala si sanatate

Pas cu pas

Cuvant înainte

“Bucuria de a trăi”

Aceasta este tema celui de-al Doisprezecelea Pas conform cărţii “Cei Doisprezece Paşi şi cele Douăsprezece Tradiţii”. Însă majoritatea alcoolicilor sunt probabil de acord că aceasta este tema tuturor Paşilor. Se spune că Paşii au fost inspiraţi de Dumnezeu. “Mă îndoiesc că cei Doisprezece Paşi, care au schimbat cursul existenţei pentru mii de oameni, au putut să fie realizaţi prin simplă observaţie şi perspicacitate. Şi pot să binecuvânteze pe oricine, alcoolic sau nu, dacă îi urmează şi îi respectă întocmai. Aceştia sunt moral, spiritual, psihologic şi practic atât de solizi pe cât este posibil.” scria Dr. Samuel Shoemaker, clericul Episcopal care a contribuit la fondarea AA, în Grapevine,1964. “Spun foarte des şi voi spune mereu că cei Doisprezece Paşi sunt unul dintre marile sumare şi colecţie organică de adevăr spiritual apărută în istorie. . . Aici este înţelepciune spirituală şi sănătate. A trebuit să privim în interiorul nostru, să ne analizăm, să cercetăm, să luptăm şi, într-un fel, acestea nu se termină niciodată.”
Iniţial erau şase Paşi, pe care cofondatorul AA i-a extins la 12 în momentul în care a scris Capitolul Cinci al Cărţii Mari. Original L-a numit pe Dumnezeu foarte liberal pe parcursul Paşilor, ajungându-se la discuţii aprinse şi, în cele din urmă, la compromisul de a adăuga expresiile “aşa cum îl înţelege fiecare dintre noi” şi “Putere Superioară”.
“Aceste expresii, cum bine ştim astăzi, s-au dovedit salvatoare pentru mulţi alcoolici”, scria Bill într-un articol în Grapevine, 1953. “Au permis la mii dintre noi să aibă un început care nu ar fi fost posibil dacă am fi lăsat expresiile în formă în care le scrisesem original. . . . Prea puţin ne-am aşteptat ca cei Doisprezece Paşi să fie aprobaţi de preoţi de toate denominaţiile şi chiar şi de prietenii noştri de mai târziu, medicii.” Membrii văd uneori cei Doisprezece Paşi ca pe o terapie, poate cea mai bună terapie disponibilă unui alcoolic. “Problemele din viaţa noastră sunt produse de condiţiile din interiorul nostru. Practicarea perseverentă a Paşilor elimină condiţiile interioare care au creat problemele”, scria un contribuitor la Grapevine în 1976. Pe măsură ce creăm schimbări în interiorul nostru, ajungem la o nouă înţelegere şi ne oprim din a ne crea dificultăţi în viaţă. Găsim răspunsuri şi soluţii pe care nu puteam să le vedem înainte, şi toate vin din Program. Este aşa de simplu că uneori e greu de crezut!
Indiferent în ce stadiu al abstinenţei suntem, noi avem o metodă de a ne ocupa de ceea ce ni se întâmplă în fiecare zi – prin simplul fapt că ne continuăm munca la Program. Dacă nu fac această muncă continuă, nu am cum să ştiu care este mesajul AA sau cum să ajut altă persoană să-l experimenteze.
Această carte arată cum membrii AA de toate vârstele, toate categoriile sociale şi din toată lumea, de toate religiile, sau atei, vechi şi noi, s-au recuperat şi au găsit un nou mod de viaţă prin lucrul la cei Doisprezece Paşi. Paşii sunt un subiect foarte popular de discuţie, cu un număr impresionant de articole trimise anual. Fiecare număr al revistei Grapevine de la re-designul acesteia din 2007 a avut cel puţin o poveste despre un Pas. Aici găsiţi o varietate de experienţe pe care alcoolici le-au scris despre Paşi şi trimis revistei de-a lungul existenţei sale, din anii 1940 până în prezent.

Sursa- "Step by Step/ Real AAs, Real recovery"

Preluare de pe Prietenii lui Bill


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu