BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 12 septembrie 2017

REAMINTIRE #16

STAREA DE ZOMBI

Ieri am vazut un film cu zombi (cadavrele vii!). In prezentare spuneau ca este comedie; poate pentru ca, in mod inedit, povestitorul era de data asta un zombi (un fel de "povestea vazuta din perspectiva cealalta").
Ideea (care a determinat mintea mea predispusa la 'scenarite', sa faca analogii) era ca, acesti zombi, in momentul in care au incetat sa se mai hraneasca cu oameni, au intrat intr-un proces de insanatosire, ajungand sa simta - de la ploaia 'uda' pana la durerea provocata de glont si sangerare - , sa viseze, sa aiba amintiri si sentimente - grija, prietenie, iubire. Isi dau seama ca incet, incet ca reinvie ...
Intotdeauna mi-am spus ca "am murit intr-o viata si m-am nascut in alta" in momentul in care m-am lasat de baut, cand nu m-am mai "hranit" cu alcool.
Acum ma gandesc ca lucrul asta s-a intamplat cand mi-am dat seama ca am o problema grava cu alcoolul. Din acel moment si pana in clipa in care am incetat bautul, am fost in STAREA DE ZOMBI. Cativa ani de negura densa, in care singura "hrana" era alcoolul; cu creierul amortit, cu emotii reprimate, cu o fatza si cu niste miscari ale corpului pentru care orice zombi ar fi invidios, cu mormaiala, taraiala si lentoarea specifica.

Abia cand nu m-am mai "hranit" cu alcool a fost posibila trezirea mea la viata adevarata, abia atunci am inceput "sa ma insanatosesc" si sa intru in  procesul de recuperare si incet, incet sa reinviu intr-o noua viata.

Astazi imi spun ca un lucru bun pe care pot sa il fac este sa nu uit, pentru ca nu vreau sa ma mai intorc acolo, STAREA DE ZOMBI.

Stefan
P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu