BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 10 octombrie 2017

Intalnirile

Intalnirile sunt locurile in care dependenții cu o formă comună de dependență se aduna împreună pentru a împărtăși experiența lor, lucrul cu Pasii și modul de recuperare unul cu celalalt. Aceste întâlniri sunt de auto-ajutor sau grupuri de suport, fără cerințe pentru a deveni membru și libere pentru oricine care are o dorinta de a opri consumul.

Reuniunile acționează ca un loc în care găsim sprijin și identificare. O întâlnire este un loc în care ne sunt dezvăluite greutățile bolii noastre și triumfurile pe care le-am găsit în recuperare. Este un loc unde ne putem elibera de rușine și vinovăție, căci nimeni nu este mai bun sau mai rău decât noi. Este un loc unde ne putem simți în siguranță și acasă, pentru ca știm cu toții cum se simte cel care suferă de boala de dependenta.

Participarea la reuniuni este o sursă eficientă de sprijin, sprijinul pe care familiile și comunitățile noastre de multe ori nu-l mai puteau oferi, astfel incat ne-am afundat mai adanc in dependenta noastra. Dar, întâlnirile prin ele însele nu sunt soluția; în vederea recuperării trebuie să lucrăm programul in 12 pasi.

Intalnirile abordeaza si Cele 12 Tradiții, care acționează ca linii directoare ce ajuta la funcționarea grupurilor și asigura supraviețuirea Comunitatii in ansamblu.

Un comentariu: