BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 17 octombrie 2017

iubire neconditionata

 Atat de multi oameni imi scriu si intreaba, " cum pot sa-mi iubesc partenerul / o alta persoana necondiţionat, cand ei nu ma respecta si ma calca in picioare?" Raspunsul meu la asta ar fi: trebuie sa invetam sa ne iubim necondiţionat mai intai pe noi insine, pentru ca a iubi necondiţionat întotdeauna începe cu sine. Adevărul este că atunci când vine vorba de relaţii, este de fapt foarte dificil să-i iubeşti necondiţionat pe alţii până când şi dacă nu ne iubim necondiţionat. - De ce? Pentru că noi suntem cei care decidem cum sa ne trateze ceilalti. Cu cât ne iubim mai mult, cu atât mai puţin îi lăsăm pe alţii să ne trateze ca pe un preş. Să-i iubeşti necondiţionat pe alţii nu înseamnă să-i lasam să ne calce in picioare. Inseamnă sa ii tratam si respectam pe ceilalti în modul în care dorim să fim tratati și respectati, și înseamnă, de asemenea, să putem lăsa o relație într-un mod iubitor și plin de compasiune atunci când ceea ce suntem nu mai corespunde. Când ne iubim suficient pentru a avea curajul de a pleca din relaţii care nu funcţionează pentru noi, lasam loc unei altfel de relaţie sa intre în vieţile noastre.

- Anita Moorjani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu