BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 22 octombrie 2017

Pasul 1 - Azi: Cum?!

Iti lasi PROBLEMA in grija celui care are SOLUTIA si care iti ofera AJUTORUL.

***
Pasul 1 este despre renunțare si predare. Recunoastem ca avem o problemă și incepem să cautam ajutor. Nu este ușor, dar a admite neputinta permite ruperea ciclului adictiei in care am fost blocati. Admiterea faptului ca nu se poate controla consumul de alcool este un prim pas necesar pe calea recuperarii.
A SE PREDA = A se recunoaște învins.
Cum facem acest pas?
  • Acceptam faptul că ceva este greșit în viața noastra și că nu mai suntem in control. Recunoastem înfrângerea completă înainte de a construi o viață nouă. 
  • Imbratisam adevărul și dorim să facem o schimbare onesta. Devenim onesti cu noi insine.
  • Întelegem că recuperarea nu se poate face de unul singur și recunoastem că avem nevoie de ajutor.

Câteva sugestii pentru completarea Pasul 1.
  • Ne abținem de la alcool. Abstinenta este singura cale de recuperare. 
  • Abandonam mândria și cautam umilința. Odată ce ne recunoaștem problemele și greșelile, vom găsi modestia și smerenia. Nu putem îmbrățișa admiterea lipsei de putere dacă suntem încă prizonierii mândriei noastre.
***
Sunt trei principii care mie mi-au fost de mare folos ca sa intru in abstinenta. Trei principii fara de care poate ca as fi continuat sa beau sau as fi ramas intr-o abtinere incrancenata. Am invatat sa 'valsez' in unu, doi trei pasi si sa pun in aplicare aceste principii, pe care acum le folosesc in viata de zi cu zi. A trai in program 'clipa de clipa' inseamna sa asociez oricarui eveniment acceptarea, predarea si credintaORICE s-ar intampla, cand gandurile si sentimentele (ceea ce simt) o iau razna, stiu ca lucrurile se intampla exact asa cum trebuie sa se intample, nu ma mai opun, nu ma mai incrancenez, nu mai las egoul sa se umfle catre manie, resentimente sau frici si am credinta ca Puterea superioara imi va reda intr-un fel sau altul echilibrul si linistea de care am nevoie, pentru ca stie mai bine ce este bun si ce este rau pentru mine.
***
La sfârșitul zilei, sunt singura persoană care ma poate ajuta. 
Primul pas este despre a admite dependenta de alcool și nevoia de ajutor pentru recuperare. 
Și, de cele mai multe ori, primul pas este cel mai greu și, in aceeasi masura, cel mai mare. Odată făcut primul pas, totul urmeaza natural atâta timp cât rămân dispus, deschis, determinat și plin de speranță. 
Dacă in acest moment ma gândesc "am o problemă, am gasit o solutie si am de gand sa o folosesc", atunci am intrat pe calea recuperarii.

***
Carticica Rosie (Pasul 1): << Învăţaţi să priviţi alcoolismul ca pe o îmbolnavire a sistemului nervos, datorită folosirii excesive a alcoolului. Reflectaţi asupra neputinţei faţă de aceasta boală. Recunoaşteţi că „nu vă descurcaţi". Gândiţi-vă la incapacitatea voastră de „a bea sau a renunţa"; amintiţi-vă că incapacitatea voastră de a renunţa în faţa unui dezastru iminent, dacă continuaţi, vă defineşte drept alcoolic. >>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu