BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 25 octombrie 2017

profilul membrului AA !

“Dupa 9 ani de caderi, in AA, daca m-ar fi intrebat cineva care este profilul membrului AA si despre ce vorbeste la sedinte iata ce as fi spus (nu am auzit pe nimeni spunand concret aceste lucruri, asta era ideea care se formase in capul meu):
Un gras cu fata imbujurata care se destainuia: ”-Prieteni, am baut timp de 40 de ani zi si noapte. Intr-o zi am intrat pe usa aia si dorinta de a bea a disparut. Cand am venit la prima sedinta eram in urma cu chiria 3 luni. A 2 zi , m-am uitat in posta si Dumnezeu imi trimisese un cec cu suma de care aveam nevoie. Astazi, am 5 masini, 3 milioane de dolari…in buzunarul de la camasa si am recastigat nu una ci trei familii diferite.”
Si ma gandeam…mie nu mi se intampla astfel de lucruri..nici o magie. Am ramas cu chiria in urma 3 luni si cand m-am uitat in posta , Dumnezeu nu mi trimisese nici un cec. Era doar un ordin de evacuare….Oare AA nu functioneaza pentru mine?
Dupa aproape 50 de ani de abstinenta, stiu ca Programul nu este despre minuni. Este conceput sa-mi permita sa traiesc , fara sa beau, in lumea reala, cu o doza de respect si confort. Si cat de mare e aceasta doza, nu tine decat de cat efort depun in recuperare. Cand lucrurile nu merg bine, ma intreb: am ajutat astazi pe vreunul din copiii lui Dumnezeu?sau m-am intors din nou in mine si in a fi central universului”.
“Se spune ca vii la AA, te predai si totul o sa fie bine. In realitate e cel mai greu lucru pe care l-am facut vreodata in viata mea. Pentru ca asta inseamna sa-ti predai cu totul gandirea, si sa iei niste actiuni in care nu crezi si care sunt de fapt rezultatul judecatii altui om asupra problemelor tale. Si apare gandul: Omule, stiu ca imi vrei binele, dar nu intelegi…situatia mea e diferita.“
„Cand lucrurile merg bine si ai buzunarul plin de bancnote e usor sa arunci prosopul. Dar cand situatia se inrautateste si Dumnezeu inceteaza sa-ti indeplineasca dorintele, iei prosopul ala si il strangi la piept.Si apoi iti petreci toata viata, aruncand si ridicand prosopul, uneori rupand doar bucati din el si aruncandu-le, pt ca unele lucruri ai vrea sa le predai dar altele nu….“

Preluare de pe Prietenii lui Bill

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu