BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 6 octombrie 2017

program spiritual

Programul in 12 pasi este un program spiritual de recuperare din alcoolism, in sensul ca sugereaza sa gasim o conexiune cu o Putere superioara, o putere care se afla in afara resurselor noastre personale limitate. Ca oameni care am dezvoltat o boala amenintatoare pentru viata, nu avem puterea de a ne ajuta singuri si prin urmare, avem nevoie de o putere mai mare decat noi insine pentru a rezolva problema noastra.
Fundamental, toate Programele in 12 Pași cred ca rădăcina oricarui fel de dependență este lipsa noastră de stima de sine și valoare, pe care le compensam prin recurgerea la substante sau comportamente pentru a ne face sa ne simtim bine in legatura cu noi înșine. Dependenta noastra umple golul pe care il simțim în interior, în timp ce ne face să credem ca suntem puternici și capabili să facem față problemelor vieții. Totuși, acest mod de a trăi în cele din urmă ne conduce la mizerie și chiar moarte. În cazul în care, in esenta noastra ne lipsesc resursele interioare care sa ne faca întregi și sănătosi, oricare ar fi motivul, atunci avem nevoie de o putere mai mare decât noi înșine pentru a ne ajuta să ne recâștigam umanitatea ca ființe umane normale.
Dependenta este o relație dăunătoare cu o substanță sau un comportament care a înlocuit o relație sanatoasa, autentica pe care ar fi trebui să o avem cu noi înșine, cu Dumnezeu și cu semenii noștri. Din acest motiv, Programul in 12 pași are o baza spirituala: abordează într-un mod fundamental această boală a egocentrismului, mai degrabă decât pur și simplu doar substanța sau comportamentul de care s-a abuzat, care este doar o manifestare a bolii, un simptom. Programul in 12 pași este destinat să înlocuiască infatuarea si aroganta egocentrismului cu o conștiință morală in continua crestere si cu o bunavointa catre altruism care sa aduca o relație corectă cu Dumnezeu, cu noi insine si cu ceilalti.
În Programul in 12 pași această conștiință morală este cunoscută ca o "trezire spirituală" - când ne trezim la realitatea propriei noastre distrugeri si neputinte și să câștigam umilința de a intelege ca există o putere mai mare decât noi, care ne poate ajuta. O "trezire spirituala" se dezvolta, cel mai frecvent, dupa o perioadă de timp. Dar vedem efectele sale benefice asupra noastră, deoarece ne eliberează de sufocanta obsesie de sine care ne afecteaza. Vedem lumea într-un mod nou. Nu mai suntem singuri într-un univers ostil. Am devenit interesați de semenii noștri. Ne putem iubi și putem fi iubiti.
Programul in 12 pași se bazează pe principii spirituale, dintre care trei sunt fundamentale: onestitate, minte deschisa și bunavointa - încorporate în primii trei pasi. Atunci când aceste principii sunt urmate la cel mai bun nivel al capacitatii noastre, posibilitatea de recuperare este deschisă.
Programul in 12 pași nu este nici religie, nici secta, nici cult. Nici forme psihoterapeutice, științifice sau medicale de tratament. Programul acorda mportanta dezvoltarii relații de lucru cu o "Putere superioara" deoarece numai prin a gasi și a crede într-o putere mai mare decât noi înșine putem începe recuperarea. Fiecare dintre noi are libertatea de a-și alege înțelegerea lui sau ei pentru Puterea superioara. Singurele orientări propuse sunt că această putere să fie "iubitoare, grijulie și mai mare decât noi insine". Indivizii din diverse medii spirituale și religioase, precum și mulți atei și agnostici, au dezvoltat o relație cu propria lor Putere superioara Programul in 12 pași face adesea apel la cuvantul "Dumnezeu" și unii membri care au dificultăți cu acest termen preferă să se refere la o "Putere Superioară". Nimeni nu ar trebui vreodata să lase neîncrederea sa într-un Dumnezeu sa il indeparteze de la găsirea drumului catre recuperare printr-un program in 12 pași.
În cele din urmă, principiile spirituale ale celor 12 pași ne ajuta să creștem în relația cu un Dumnezeu al înțelegerii noastre, care ne va ajuta să trăim un nou mod de viață, eliberat de dependenta și în pace și liniște.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu