BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 9 octombrie 2017

Sponsorizarea

Pentru că Programul in 12 pasi nu este condus de profesioniști, nici nu are loc în centrele de tratament, sponsorizarea este folosita ca mijloc de a ne sprijini unul pe altul in vederea recuperarii. Nou-veniții în program sunt încurajați să găsească o persoană mai experimentată în procesul de recuperare, cu care pot relationa in legatura cu programul, cât mai curând posibil. Împreună, ei pot lucra Pasii, sponsorul oferind experiența și îndrumarea lui sau a ei.
In plus, un sponsor oferă sprijin prin formularea unor sugestii noi care să-i ajute în recuperare, cum ar fi participarea la reuniuni, cum se poate evita recidiva, citirea de literatură, scriere sau meditație.
Rolul sponsorului nu este acela al unui consilier juridic, unui bancher, unui părinte, unui consilier de căsătorie sau unui asistent social. De asemenea, nu este un terapeut care oferă consiliere profesională. 
Un sponsor este pur și simplu un alt dependent în procesul de recuperare care este dispus să împartă experiența drumului parcurs de  el sau ea prin cei 12 Pași.


Rolul sponsorului:
 • te ghideaza in studiul pasilor
 • te conecteaza cu Comunitatea, cu ceilalti membri
 • te sprijina in momentele de criza
 • te ajuta sa iti cresti stima de sine si increderea
 • te ajuta sa te focusezi pe recuperare
 • te sprijina prin exemplul personal
 • te ajuta sa dezvolti relatii personale sanatoase.
Ce nu face sponsorul:
 • nu-ti pastreaza el abstinenta, nu poate ramane el abstinent in locul tau
 • nu-ti rezolva problemele de alta natura, financiare, de familie, amoroase etc
 • nu te controleaza, nu-ti impune nimic, nu te obliga
 • nu te exploateaza, nu incearca sa obtina avantaje de pe urma ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu