BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 12 noiembrie 2017

PASUL 5 - Azi: Carticica rosie

 PASUL CINCI:

I-am marturisit lui Dumnezeu, noua insine si unei alte fiinte umane, natura exacta a greselilor noastre.

Daca am fost cinsititi si meticulosi in alcatuirea inventarului personal, am enumerat si am analizat resentimentele noastre si am sesizat raul pe care l-am cauzat celorlalti. 
     Avem o lista cu cele mai mari handicapuri si imperfectiuni ale noastre si, de asemenea, numele oamenilor care au avut de suferit ca urmare a vietii noastre de necontrolat si a comportarii noastre nesanatoase.
     Aceste fapte indica anumite defecte din viata noastra; ele fac obiectul inregistrarii greselilor noastre. Am stabilit punctele noastre slabe si nu ne-am propus doar sa le eliminam, ci sa si pregatim un plan de actiune care sa duca la recompensarea si fericirea barbatilor si femeilor care au suferit din punct de vedere fizic, mental sau financiar, ca urmare a consumului nostru  necontrolat de bautura.  
     Pasul Cinci este un pas pregatitor pentru restituirea pe care ar trebui sa o facem, pe masura ce indeplinim prevederile Pasului Noua, atunci cand corectiile sunt necesare si le facem.
     Natura exacta a greselilor noastre trebuie recunoscuta fata de Dumnezeu si de noi insine si apoi discutata cu o terta persoana.
     Tendinta generala potrivit parerii unui membru nou este sa nu tina seama de importanta recunoasterii vreunui lucru catre O Alta Fiinta Umana.
     Fondatorii miscarii noastre cunosteau valoarea acestui lucru; stiau ca numai facand acest lucru vom dobandi umilinta si inspiratia spirituala necesare pentru dezvoltarea continua in existenta A.A.
     Cei mai multi dintre noi am simtit ca autoevaluarile erau exacte si pentru ca I-am increditat lui Dumnezeu greseala comportamentului nostru din trecut si a gandirii noastre alcoolice, nu am mai simtit nevoia de a continua. Ne spuneam ca Dumnezeu stie, ca El ne va ierta si astfel chestiunea este inchisa. 
     Este o gandire dulceaga de alcoolic. Aceasta urmeaza un tipar vechi dar nu este decat o amagire, o noua forma de scapare de responsabilitate. Trebuie sa ne incredintam secretele stranse in timp unei alte persoane, daca vrem sa ajungem la pace sufleteasca, incredere si respect de sine.
     Umilinta pe care acest pas ne-o aduce este vitala pentru bunastarea noastra viitoare. Nu vom avea inspiratie spirituala, nu vom scapa de neliniste si teama pana cand nu scoatem la suprafata secretele din interiorul nostru. Trebuie sa renuntam sa ne ascundem de oameni si sa incepem sa privim in fata faptele si problemele daca dorim sa fim eliberati de teama si tensiune.
     Pasul Cinci este un pas pivot. El cheama la actiunea care incepe o trezire spirituala reala pe masura ce ne recapatam CREDINTA si LUCRARILE VERBALE.
     Daca acest pas vi se pare dificil (si s-ar putea sa para asa) amintiti-va ca dumneavoastra nu constituiti o exceptie. Multi dintre noi au experimentat aceeasi reactie. Aceasta reactie nu este nimic altceva decat reflexele unei personalitati alcoolice muribunde, incercand sa evite realitatea - a trecut prea putin timp de la schimbarea noastra brusca de la rationalizarea alcoolicului la un comportament reabilitat necesar programului nostru. Suntem dominati, in mod incostient, de vechile noastre idei. Acestea constituie doar ganduri de razvratire de moment. Vor lasa loc repede puterii purificatoare a noii noastre filosofii daca vom fi deschisi si vom avea credinta ca Dumnezeu ne va ajuta sa ajungem la solutia potrivita.
 

     Pasul subliniaza in mod specific cum trebuie actionat. Atunci cand soseste timpul potrivit aranjeaza o discutie cu orice persoana din afara gruparii A.A.*, care va intelege, dar nu va fi afectata de povestirea ta. Nu trebuie sa intreprindem acest pas cu cineva care nu ne-ar respecta confidentele. Din acest motiv, cea mai buna alegere ar fi un preot sau un medic psihiatru. Cea mai mare parte dintre cei mentionati sunt calificati si vor fi onorati de increderea pusa in ei atunci cand vor auzi povestea noastra. 
     Nu exista un timp prestabilit pentru efectuarea acestui pas - nu trebuie sa ne grabim. Este o stare a mintii care va creste in interiorul tuturor membrilor sinceri care "s-au ratacit" prin filosofia A.A. si care va indica in mod clar momentul in care sunt pregatiti. Totusi, atunci cand soseste timpul trebuie sa actionam imediat. Amanarea realizarii acestuia nu este buna pentru planul nostru de recuperare. 
     Daca aveti indoieli in legatura cu momentul realizarii Pasului Cinci - faceti-l imediat. Este mult mai bine sa-l realizati inainte de a crede ca sunteti pregatiti decat sa il amanti si apoi sa nu-l mai faceti deloc. Multi membri care de multi ani au ajuns la abstinenta in cadrul asociatiei A.A., gasesc ca realizarea Pasului Cinci ii ajuta, din cand in cand, sa-si mentina abstinenta implinita. Pasul Cinci aduce catarsis spiritual si mental si ar trebui efectuat periodic.
     Nu sunteti angajat intr-o afacere cu Dumnezeu si o alta fiinta omeneasca. Daca inventarul dvs. a fost minutios "va aflati in pozitia de a va ascunde mandria", de a spune o poveste "care va aduce la lumina fiecare rasucire de caracter, fiecare fisura intunecata din trecut". Nu aveti nici un motiv sa va indoiti de valoarea spirituala si psihologica oferita. Veti fi bine rasplatiti pentru efortul dvs si va veti afla in pozitia de a nu va gasi cuvintele pentru a va putea exprima gratitudinea. Intelegerea acestor lucruri vine doar o data cu experienta.
Interpretarea semnificatiei adanci a recunoasterii greselilor proprii fata de Dumnezeu, fata de noi insine si fata de o alta fiinta omeneasca se rezuma logic spunand: "Odata realizat  acest pas, fara sa avem nimic de ascuns, suntem incantati. Putem privi lumea in ochi. Incepem sa simtim apropierea de Creatorul nostru. Am avut, cu siguranta, convingeri spirituale, dar ACUM AM INCEPUT SA AVEM PARTE DE O EXPERIENTA SPIRITUALA.'*

   RECAPITULARE :
Schimbarea  de la un alcoolic la o PERSONALITATE NOUA A.A. devine  mai evidenta dupa finalizarea Pasului Cinci. Suntem impresionati de simplitatea acestui mijloc spiritual eficient, care a avut semnificatia unui inceput al desteptarii spirituale in fiinta noastra. Pasul reprezinta o provocare directa la sinceritate, intrucat ne-a promis umilinta si experienta spirituala cand am discutat despre defectele noastre cu o a treia persoana. 
      Acesta este un pas din program care  
iti arata ce sa faci in momentul finalizarii lui. Acest sfat este oferit in cartea noastra A.A. El spune: "Intorsi acasa vom gasi un loc in care putem sa stam linistiti timp de o ora, revazand cu grija ce am facut. Multumim Domnului din adancul sufletelor noastre pentru faptul ca Il cunoastem mai bine. Luand aceasta carte de pe raft, intoarcem paginile ce contin cei 12 Pasi. Citim cu atentie primele cinci propozitii, ne intrebam daca am omis ceva, pentru ca noi construim O Punte Pe Care Vom Pasi in Final Ca Oameni Liberi. Pana acum consideram munca noastra drept solida? Aceste pietre sunt asezate la locul potrivit? Ne-am zgarcit la turnarea betonului in fundatie? Am incercat sa facem mortar fara nisip? Daca putem raspunde la aceste intrebari cu satisfactie, putem sa ne indreptam privirea spre Pasul Sase. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu