BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 7 februarie 2018

DE CE AM NEVOIE DE INTALNIRI? O suta de motive! - Inca putin ... dar la fel de important!

92
Pentru ca ascultarea impartasirilor la intalniri ma ajuta sa practic ”ascultarea pentru a intelege”. Nu ”a pretinde ca ascult”, in timp ce imi pregatesc discursul propriu.

93
Pentru ca daca incaperea de intalniri ar fi fost goala cand am venit eu la AA, nu stiu ce ar fi fost cu mine acum. 
Prin mersul la intalniri onorez responsabilitatea pentru cei care au venit dupa mine si imi exprim recunostinta pentru cei care au venit inaintea mea.

94
Pentru ca este locul unde vinovatiile si durerile pe care le-as putea avea se transforma prin rasete, identificare, iubire si acceptare in ceva ce s-ar putea sa ajute pe ceilalti, ceea ce ma face si pe mine sa ma recuperez.

95
Pentru ca ma ajuta sa nu ma mai compar pe mine cu ceilalti, ci sa ma compar cu mine insumi cel care am fost (cel de atunci) si cel care am ajuns sa fiu (cel de acum). Este singura comparatie constructiva.

96
Gandurile sunt atat de zgomotoase cateodata, incat nu ma mai aud ce spun.
Intalnirile ma ajuta sa ajustez volumul.

97
Uneori realitatea ma sperie. Mai putin cand merg la intalniri. Mai mult cand nu o fac.
98
Am capatat libertatea de a alege, dar nu sunt eliberat de consecintele alegerilor mele. Am încercat si n-a mers.
Când merg în mod regulat la întâlniri tind să fac alegeri mult mai bune decât atunci când nu o fac.

99
Pentru ca este locul unde invat sa cer ajutorul si sa-l accept in forma in care mi se ofera, inlocuind vechiul tipar de comportament, acela de a cere si apoi de a negocia oferta (gen: vreau mai mult, vreau acum, nu vreau ce-mi dai tu, da-mi ce vreau eu etc).

100
Invat repede, dar uneori uit repede! ... iar intalnirile ma ajuta sa nu uit ca am o boala care ma minte ca m-am facut bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu