BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 4 aprilie 2018

"As fi mai ATENT."

Ce înseamnă de fapt Carpe Diem?


Mi-am imaginat ca sunt intrebat:
"Daca ar fi sa o iei de la capat, ce ai schimba? Ce ai face altfel?"
Si mi-am imaginat ca raspund:
"As fi mai ATENT."

Mi-aduc aminte ca am aflat de foarte timpuriu, de pe la sfarsitul anilor '70, spre sfarsitul adolescentei si inceputul tineretii, doua lucruri esentiale (de la un foarte bun prieten care prin anii '90 a plecat in Canada cu prima mea fosta sotie!), doua lucruri care mi-ar fi fost de folos daca le acordam atentia cuvenita, si anume: 

"traieste clipa", 
celebrul Carpe diem, un fel de "fiecare zi la timpul ei" sau "traieste in intervalul zilei prezente" din program 
si
"eu sunt cea mai importanta persoana"
ceea ce ar putea face referire la "egoismul" programului, sa te pui pe primul loc pentru ca te respecti, pentru ca daca tie iti este bine, poti face in asa fel incat si celor din jur sa le fie bine.

OK, deci am stiut! Dar n-am fost ATENT. Si curand aveam, deja, amintiri neplacute, regrete pentru trecut si griji pentru viitor.

Ca si principiu, am facut ce am simtit. Asta ar fi partea buna. Dat exista si partea mai putin buna, ca nu am fost ATENT la ce SIMT. Si nu am fost ATENT la ce GANDESC in legatura cu ceea ce simt. Si nu am fost ATENT la ce FAC cu ceea ce gandesc.
Pentru ca daca as fi fost atent, nu as fi lasat sa mi se intample lucruri care as fi vrut sa nu mi se intample.
                                         
                                                   Stefan
P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA
si urarea de azi: SA TE SIMTI BINE CLIPA DE CLIPA!

Un comentariu: