BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 30 aprilie 2018

mai mult e prea mult!


   Nemultumirea vine din ceea ce crezi ca vrei.
   Cand ai fost foarte jos, orice este mai bun in comparatie cu locul acela.
   De curand mi-a spus cineva ca a recazut pentru ca a vrut mai mult.
   Asa este. Intri in abstinenta si dupa un timp vrei mai mult. Este normal! Sa vrei mai mult. Este caracteristica unui psihic "normal".
   Dar dorinta de mai mult vine din ego. Ori noi in recuperare asta facem: transformarea egoului intr-un sine superior (sau intr-un altfel de sine daca cuvantul "superior" pare prea mult). Nu ne mai putem permite sa avem un psihic "normal". De aceea a vrea mai mult este un factor de risc.
   Un alcoolic la inceputul recuperarii sale nu intelege inca, un lucru simplu: ca abstinenta pe care o are este FOARTE mult.
A vrea mai mult pentru noi poate insemna a pierde totul.
   Este esential sa se inteleaga ca existenta de acum incolo este o recuperare continua.
  Pentru cine reuseste sa transcende egoul, lucrurile se rezolva si vin de la SINE.
Stefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu