BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 17 aprilie 2018

SCHIMBAREA

Motto:
De la "Eu nu sunt ca astia", la "Vreau sa fiu si eu ca ei".

Cand durerea de a ramane cel de acum devine coplesitoare, cand ajunge mai mare decat durerea pe care ar produce-o schimbarea, se intampla acel declic care ma impinge pe calea unei cresteri spirituale, fundamentul schimbarii.


Mai intai ma las in grija unei Puteri superioare iubitoare,
mai apoi las Puterea superioara sa-mi arate iubire.
De cele mai multe ori, o mică schimbare a unghiului din care privesc o experiență poate schimba totul. Sunt situații în care e foarte greu, însă nu imposibil. A devenit din ce în ce mai ușor pe măsură ce mi-am antrenat această abilitate. (am inceput cu situații simple, care nu m-au implicat emoțional foarte mult).
Un exemplu:
Daca ma concentrez pe PROCES (pe RECUPERARE), nu pe OBIECTIV (sa nu mai beau NICIODATA) (cu alte cuvinte sa ma bucur de calatorie, fara sa las sa ma apese punctul de destinatie) sansele mele de reusita cresc, pentru ca a ma gandi ca nu o sa mai beau niciodata ar fi descurajant. Iar procesul il parcurg pas cu pas, zi dupa zi, fiecare zi la timpul ei!
 ------- 
 

Schimbarea este dureroasa ... ... si sovaim sa ne eliberam de sursa vinovatiei si resentimentelor pentru ca ne este teama de ce am putea gasi in interiorul nostru ...
Adevarul este ca a da drumul durerii este la fel de dificil ca si atunci cand pierzi o sursa a placerii.
 ------- 

Uneori Marea Schimbare este sa nu ma schimb. Aprofundez ce fac: sa cresc acolo unde am sadit.
Am invatat sa ACCEPT momentele grele cu seninatate, nu ca am sa EVIT momentele grele. Momente grele, momente usoare, iar momente grele si tot asa. Am fost si sunt inca autorul propriilor momente grele.
Mi s-a oferit un mod de viata care imi da posibilitatea (chiar abilitatea) de a gasi recunostinta in (aproape) orice scenariu (daca sunt deschis si am bunavointa de a vedea lucrurile si dintr-o alta perspectiva), precum si instrumentele necesare pentru a indrepta lucrurile atunci cand fac o porcarie.


Stefan
Sober today 
thanks to AA

2 comentarii: