BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


sâmbătă, 19 mai 2018

INGLAND!

《 Am avut suficiente caderi sa stiu ca pentru cineva care sufera de alcoolism ca si mine, o cadere nu inseamna pofta de a bea alcool ci faptul ca nu se simte bine in abstinenta. Alcoolismul e o boala de eroziune, consumatoare de energie de viata, este tot timpul acolo, imi sopteste, este o boala pe care o car in spate si a carei greutate ma doboara pana la urma. Daca esti alcoolic a incerca sa previi o recadere prin vointa de a nu bea este ca si cum ai incerca sa opresti un glont care vine, cu puterea mintii. Este ca si cum te hotarasti sa nu ti mai fie foame…nu se poate..Daca esti alcoolic,doar hotararea de a nu mai bea alcool nu are nici un efect. Daca esti alcoolic, daca suferi de boala numita alcoolism doar faptul ca nu mai bei nu are nici un efect de durata asupra vietii tale. Cauza bolii e tot acolo…si acum traiesti totul fara beneficiile alcoolului. Daca esti alcoolic hotararea de a-ti schimba viata prin vointa nu are nici un effect. Daca as fi putut as fi facut-o cu 10 ani in urma, pana sa ajung la AA, pana sa trec prin ceea ce am trecut. Daca esti alcoolic, psihologia nu ajuta cu nimic. Discutiile despre copilul interior nu au nici un efect de lunga durata. Daca esti alcoolic trebuie sa intelegi pana la urma ca alcoolism nu inseamna consum de alcool. Daca consumul de alcool ar fi problema , atunci cand incetezi consumul totul ar fi perfect. Nu ar mai exista recaderi. Recaderea apare cand viata in abstinenta este mai rea decat viata in consum. Nu exista nici o modalitate de a preveni o cadere. Exista o solutie de a ne recupera din Alcoolism in asa fel incat sa nu fie nevoie sa am sau sa nu am o recadere. Solutia care functioneaza de peste 80 de ani este Programul de 12 pasi. Rolul Programului este sa ma ajute sa-mi schimb perspectiva asupra vietii in asa fel incat sa nu ma mai gandesc niciodata daca vreau sa beau sau nu. Neutralitatea fata de alcool de care se vorbeste in Big Book inseamna ca nu ma gandesc sa beau si nu mai gandesc nici sa nu beau. Alcoolul nu ma intereseaza. 
  Am avut impresia la inceput ca daca vin la AA, nu o sa mai am o zi nasoala nici o data in viata. De fapt am destule, viata merge cu bune si rele. Si cand am o problema nu ma gandesc sa beau alcool la fel cum nu ma gandesc sa mananc mazare…nu are nici un sens.
  Trebuie doar din cand in cand sa imi pun cateva intrebari…Am un sponsor? Am lucrat pasii? Incerc sa aplic acest Program in toate domeniile vietii, cat pot eu de bine? Incerc sa ajut alti alcoolici? Sunt deschis la ceea ce mi se sugereaza? Poate ma insel dar cei care raspund cu Da la aceste intrebari par sa nu fie ingrijorati ca ar putea sa aiba o recadere.
“A face greseli nu ma duce inapoi la bautura. Aparand aceste greseli..da”.》

A.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu