BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 13 septembrie 2018

LA GRUP!La grup; o noua intalnire, o noua tema: 'Rolul grupului'.
Imediat mintea incepe sa lucreze si imi notez rapid si lapidar:
- pe primul loc (rolul primordial): transmiterea mesajului (traditia 5)
- apoi ar fi (din definitia AA home group) faptul ca grupul functioneaza ca o entitate spirituala
- mi-aduc aminte ca am auzit de atatea ori la Grup spunandu-se noilor veniti ca daca nu reusesc sa-L ia pe Dumnezeu ca Putere Superioara (INCA, zic eu!), ar putea sa ia Grupul ca Putere Superioara. Mie mi-a fost de mare folos pentru ca asa am si facut in prima perioada a abstinentei mele.
- daca alcoolismul este o boala, tratamentul este abstinenta, Grupul este medicamentul (sub forma de intruniri)
- Grupul ține de Unitate. Iarăși auzită si răsauzită la intalniri: "Grupul merge fara mine, eu nu funcționez fără Grup". De unul singur este foarte greu. De aceea avem chiar in Preambul: "parcurgeti acest drum IMPREUNA cu noi".
-  un rol ar putea fi cel de sponsorizare (de acolo ne luam sugestiile si ce avem de facut), chiar daca nu ca intreg, macar este locul de unde ne putem alege sponsorul
- de a nu uita: este locul unde spun de fiecare data ca sunt alcoolic; chiar si cand un membru recade imi aduc aminte ca am o boala si ca nu mai am cum sa beau controlat.
- este locul de antrenament, de exersare ("Daca nu exersez, boala ma trage inapoi"): "Grupul ma pune intr-o directie sanatoasa", dupa cum spunea cineva la intalnire.

... si sunt convins ca ar mai fi si altele!


StefanP.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA 

Un comentariu: