BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 8 octombrie 2018

Ne-am continuat inventarul personal ...


Pasul 10. 
Ne-am continuat inventarul personal si 
ne-am recunoscut greselile, 
de indata ce ne-am dat seama de ele.


Pasul 10 - Observa-te si recunoaste-ti greselile.

Scopul
Pasul 10 ne încurajează să ne cercetam ca parte din rutina de zi cu zi. La fel cum am abordat defectele noastre, trebuie să ne pastram succesele sub control. Este ușor să cadem din nou într-o viață de mândrie și auto-satisfacție.

Cum?
Trebuie să ne facem din auto-examinare un obicei.
Punem toata munca noastra la Pasi in practica de zi cu zi, indiferent de ce se intampla in viața noastra. Zi de zi vom fi testati pentru a vedea dacă putem rămâne stabil emoțional, abstinenti și sa traim in smerenie.

Corectarea greșelilor noastre nu este un lucru pe care il facem o singură dată; trebuie să facem din auto-examinare un obicei neobosit. Numai atunci vom continua să crestem și sa progresam.
Facem un inventar fulger atunci când avem o tulburare emoțională. Este un inventar rapid cu privire la problemele de zi cu zi. Ajută la potolirea emoțiilor volatile, construieste caracterul și promoveaza un mod pozitiv de trai.


ESTE CEL MAI PUTERNIC REMEDIU 
PENTRU EVITAREA ACUMULARILOR.

Sugestii
  • Evita luarea deciziilor luate rapid sub influenta emotiilor de moment; educa-te faci un pas înapoi și să respiri adanc.
  • Inspecteaza-ti situația cu onestitate.
  • Recunoaste când te înșeli.
  • Iartă-i pe ceilalti când iti gresesc.
  • Concentreaza-te asupra progresului, nu a perfecțiunii.
Mituri
  • Trebuie să-ti ceri scuze tot timpul si la toată lumea. Unii membri AA se cramponeaza de acest pas, deoarece implică sa recunoastem când facem ceva greșit. Dar nu este vorba atât de mult despre a-ti cere scuze altora, cat sa fim constienti de acțiunile pe care le facem si care ar putea să rănească alte persoane. Este un proces foarte personal de reflecție si introspectie activă constantă.
Impartasire - o perspectiva asupra Pasului 10

Când am intrat in recuperare și am început să lucrez pașii, am fost surprins de cât de multe defecte de caracter și slabiciuni aveam. Am crezut că am control asupra vietii mele, dar se pare că purtam o mască in majoritatea timpului. La exterior, paream fericit, încrezător și liniștit. Dar în interior eram trist, speriat și parca murind cu incetinitorul.

Din fericire, 

Pasii 1-3 m-au ajutat să devin dispus să recunosc că nu am putut gestiona dependentele mele de unul singur. 

Pasii 4-9 m-au ajutat să decojesc straturile de moloz de pe minunatul meu suflet, sa cern din moloz greșelile din trecut, dependenta si slabiciunile.

Pașii 10-12 mă ajuta să continui să ma mențin sub control, printr-o rutina zilnica, în acord cu Puterea mea superioară. Am vrut să creez o viață pe care sa o iubesc in mod absolut, plina de pace și bucurie. Pasul 10 mă ajută să fac acest lucru, atata timp cat fac în mod regulat un inventar și fac reparatiile imediat.


Nu mai ridic din umeri cu o atitudine de indiferenta. Nu mai arat cu degetul catre ceilalti, așa că ma pot simți cu mine insumi. Nu. Astăzi, când există orice fel de conflict în viața mea, mă uit la partea mea a străzii și fac curatenie. Dacă am gresit, dacă am rănit sau jignit pe cineva, spun imediat „Hei. Îmi pare foarte rău pentru asta. Vrei să mă ierți?“

Cei 12 pasi inseamna a lua viața în bucăți de 24 de ore. Câte o zi pe rând. Cand vad viata in termeni de o zi la un moment dat, mi se pare mult mai probabil ca pot aborda absolut orice, inclusiv a ramane abstinent. Dacă iau o decizie conștientă de a verifica ce simt în fiecare zi și a vedea cum m-am purtat in exterior (daca am fost uracios, daca am judecat pe altii, daca am jignit pe cineva etc.) pot face rapid reparatiile și pot continua să trăiesc în pace.

Functioneaza. Nu trebuie să mai fiu condus de egocentrism. Pot fi motivat și condus catre iubire.
Cei 12 pasi nu sunt în mod necesar un program cu o destinație. Sunt o platformă pentru un stil de viață, care poate fi trăită zi dupa zi. Nu este de loc vorba despre perfecțiune; este vorba despre progres.
Când uit sa mai lucrez Pasii, vechile mele defecte de caracter ies din nou la suprafata, la început, subtil. Incep prin a fi neodihnit, neliniștit, frustrat sau trist, și înainte să-mi dau seama, intru in panica si sunt în pericol sa ajung sa caut „ceva“ sa ma dreg pentru a face să mă simt mai bine.
Dar, dacă imi acord doar o bucata de timp în fiecare zi pentru face un inventar personal și să fiu cu adevărat onest cu mine insumi, devin capabil să rămân pe calea recuperarii. Când pot să-mi cer iertare prompt altora și mie, relațiile mele cu ceilalți și cu mine insumi se dezvolta frumos și ăsta este un lucru minunat!

Pasul 10 = Pasii 4-9 pe repede inainte !


Cea mai precisa descriere a Pasului 10 se afla in Big Book, Transpunerea in fapte:

"Continuăm să fim atenţi la egoism, la lipsa de onestitate, la resentimente şi frică (Pasul 4). Îndată ce le simţim acumulându-se (Pasul 6), îl rugăm pe Dumnezeu să le îndepărteze (Pasul 7). Discutăm imediat despre ele cu cineva (Pasul 5) şi ne reparăm greşelile pe loc (Pasul 9), dacă am făcut cuiva vreun rău (Pasul 8). Apoi, ne îndreptăm gândurile spre o persoană care ar putea beneficia de ajutorul nostru. Iubirea şi toleranţa faţă de alţii constituie codul nostru moral."

Doua aspecte importante in aceste sugestii: 

1. În primul rând, este clar că scopul al pasul 10 este de a incorpora în viața noastră de zi cu zi ceea ce am învățat în lucrul pasilor, de la 4 la 9. Sugestiile includ un inventar în curs de desfășurare, consultarea cu sponsorul sau alti membri de încredere, identificarea și tratarea defectelor de caracter si reparatii ale daunelor facute.

2. În al doilea rând, bine-cunoscutul slogan de la Pasul 12 "progres, nu perfecțiune" oferă cadrul de la care se porneste practicarea Pasului 10. Pasul 10 implică transformarea intenției noaste in anumite calitati și in a actiona, cat putem de bine, in conformitate cu sugestiile primite, dar este bine să înțelegem ca atingerea perfecțiunii spirituale este foarte puțin probabila, dacă nu chiar imposibila, chiar daca un progres spiritual transformator este de așteptat în acest moment al procesului de recuperare.

În cele din urmălucrul Pasului 10 oferă un zid de apărare împotriva reacumularii de resentimente, auto-compatimire, rușine și temeri iraționale. 
Recuperarea poate fi păstrată și îmbunătățită numai cu vigilență și efort persistent
Tentația de a ne baza pe munca deja făcuta - deși a fost semnificativa și, fără îndoială, benefica - este bine să fie evitată dacă vrem ca seninatatea, bucuria și libertatea să persiste. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu