BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 11 noiembrie 2018

EFECTUL INVERS!Cane, un celebru psiholog francez, a definit Legea Efectului Invers astfel: „Cand exista un conflict intre imaginatie si vointa, intotdeauna invinge imaginatia”.

De exemplu, putem merge pe un fir pus pe pamant, fara nicio emotie, pastrandu-ne echilibrul. Dar daca firul este suspendat intre doi stalpi, la o inaltime de 4 metri, dorintei de a traversa i se va opune imaginatia, care genereaza teama. Gandul dominant, teama de cadere, invinge dorinta de reusita, aceea de a merge pe firul suspendat, pastrand echilibrul.

Subconstientul nu stie ce este bine sau rau, ci actioneaza conform sugestiilor care ii sunt impregnate. Subconstientul accepta sugestia cea mai puternica.
Atat timp cat intre cele doua parti (subconstient si minte constienta) nu exista contradictii in privinta orientarii pe care o au, isi vor indeplini scopul. 
Orice conflict intre aspiratie si minte are tendinta sa gaseasca piedici si obstacole in calea manifestarii aspiratiei. 

Asa se face ca am baut datorita scenaritelor mintii mele. 

Si tot asa se face ca nu am putut folosi vointa pentru a inceta bautul.

Subconstientul care m-a facut scavul obiceiurilor rele a fost cel care m-a eliberat de acestea.
Imaginatia necontrolata a condus catre bautul excesiv; acum folosesc imaginatia creatoare pentru a ma elibera. 
Si am devenit foarte atent la mesajele pe care mi le trasmit singur, chiar la cuvintele pe care le folosesc in dialogul meu interior. Pentru ca ele ajung in subconstient si prin repetitie devin convingeri care coborâte in constient conduc la un mod sanatos de gandire.

Cand teama inchide poarta de acces la subconstient, numai credinta nezdruncinata o va deschide din nou.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu