BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 1 noiembrie 2018

o cale spiritualaMi-a atras atentia un lucru care ma ajuta sa fac diferenta intre literatura de dezvoltare personala si cea de crestere spirituala. Si anume, modul de exprimare.
Nu este intotdeauna asa, dar autorii de literatura motivationala se adreseaza, in genere, la persoana a doua singular, "tu faci".
Autorii de literatura spirituala se adreseaza la persoana intai plural, "noi facem". Iti vorbesc tie, dar se includ si pe ei, de parca si-ar impartasi propria experienta care poate fi de ajutor si altora. 
Suntem "noi", adica "eu si voi", pentru ca ce se intampla poate cu "voi" acum mi s-a intamplat si "mie".

De multe ori mi-am pus problema cum este mai bine:
dezvoltare personala sau dezvoltare spirituala.

M-am gandit ca dezvoltarea personala inseamna sa lucrezi cu Egoul (pentru succes in business, in societate - relatiile socio-profesionale - , pentru apreciere si apartenenta la grupuri elitiste, acceptare sociala - intr-un cuvant, pentru masca, zic eu!), 
in timp ce dezvoltarea spirituala inseamna sa lucrezi pentru Sine - scopul calatoriei spirituale este de a ne autodemasca.

La inceput am folosit literatura de dezvoltare personala ca factor de crestere. Acum cred ca am facut asta pentru ca credinta mea intr-o putere superioara mie, era la inceput.

Sistemele de succes si tehnicile din dezvoltarea personala nu mi s-au prea potrivit, tocmai pentru ca eram nevoit sa port o masca. Iar pe mine aceasta masca ma obosea. Trebuia sa fiu mereu atent sa nu ma dau de gol. Am observat oameni care se identifica cu masca: atat de mult o folosesc, atat de mult se obisnuiesc cu ea, incat sunt convinsi ca sunt ei insisi asa, ca sunt autentici ...

Mai tarziu m-am apropiat de literatura spirituala.

Acum insa, gandesc ca ele nu sunt separate si nu se exclud reciproc. Cheia dezvoltarii este combinatia lor.

Citesc ca dezvoltarea personala este pe orizontala, in timp ce dezvoltarea spirituala este pe verticala.

Dezvoltarea inseamna crestere, iar cresterea poate fi in doua directii:
cresterea poate insemna inaintare, sa te dezvolti inspre inainte
sau poate insemna inaltare, sa te dezvolti inspre in sus.

Daca merg doar pe dezvoltare personala raman pe pamant, pragmatic.
Daca merg doar pe dezvoltare spirituala poate ma inalt, dar nu inaintez. Mintea mea ramane calma poate, dar nu stiu ce sa fac cu ea.

Inaintare + inaltare = trezire.                                              Stefan
P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu