BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 22 noiembrie 2018

SA PUNEM IN APLICARE ...SA PUNEM IN APLICARE ACESTE PRINCIPII IN TOATE DOMENIILE VIETII NOASTRE

Atunci cand vorbim despre practicarea principiilor recuperarii in toate domeniile vietii noastre, cuvantul cheie este “practica“. Avem nevoie sa continuam sa incercam sa aplicam principii spirituale in vietile noastre, si nu sa fim capabili sa o facem perfect, in fiecare situatie. Beneficiile spirituale pe care le obtinem in urma lucrului la acest Pas depind de efortul pe care il depunem, nu de succesul nostru.
De exemplu, incercam sa practicam principiul compasiunii in orice situatie din viata noastra. Probabil ca este destul de usor sa practicam principiul compasiunii atunci cand este vorba de un alcoolic activ, care a venit la prima lui intilnire A.A., indiferent de cat de beligerant sau de prapadit este el. Dar, ce facem atunci cand este vorba de cineva care tocmai a revenit dintr-o recidiva, sau de un recidivist cronic? Ce se intimpla daca acesta vine si da vina pe A.A. pentru recidiva sa? Dar daca vine inapoi cu nonsalanta, afisand o atitudine care dovedeste ca priveste recuperarea ca fiind garantata?
Daca este o persoana pe care am nasit-o? In aceste cazuri se poate sa descoperim ca practicarea principiului compasiunii nu este atat de usoara cum era odata. Nu simtim compasiune fata de persoana, dar putem inca pune in practica principiul compasiunii. Tot ce trebuie sa facem este sa continuam sa transmitem mesajul – fara conditii. Nasul nostru ne poate ajuta sa invatam cum putem sa avem compasiune fara a da impresia ca suntem de acord cu recidiva. Putem sa ne rugam si sa meditam, cerandu-i Puterii Superioare sa ne ajute sa simtim compasiune.
Acest Pas ne cere sa practicam principiile “in toate domeniile vietii noastre”. Multora dintre noi le-ar placea sa separe de aceasta cerinta cariera, relatiile romantice sau alte domenii ale vietii, pentru ca nu suntem siguri ca putem obtine ceea ce vrem daca trebuie sa practicam principii spirituale. De exemplu, compromiterea principiilor spirituale la slujba poate foarte bine sa duca la un aparent succes si la o rasplata financiara. Poate ca ni se cere sa producem ceva la termenul stabilit, pentru ca compania sa poata obtine un profit, dar acel produs poate pune in pericol siguranta persoanelor care il cumpara. Ce facem? Practicam principiile spirituale ale recuperarii noastre. Probabil ca exista pentru fiecare situatie multe alegeri diferite pe care le putem face si care sa fie in concordanta cu principiile noastre; important este sa fie in concordanta cu principiile noastre.
Ce facem atunci cand este vorba de serviciile in A.A.? Destul de ciudat, unii dintre noi isi rezerva tocmai serviciile in A.A. ca domeniu al vietii in care uitam de principii. Aici incetam sa le mai acordam altora prezumtia de nevinovatie; ii acuzam ca uneltesc tot felul de comploturi si spunem lucruri pline de cruzime, pentru ca nu practicam principiul bunatatii. Ii supunem unor procese imposibile pe aceeia pe care i-am ales sa faca un serviciu, pentru ca nu practicam principiul increderii. Devenim ipocriti, beligeranti si sarcastici. Este ironic felul in care parem ca vrem sa-i atacam tocmai pe aceia in care avem incredere cu insasi viata noastra in intalnirile de recuperare. Avem nevoie sa ne amintim sa practicam principiile spirituale in orice fel de intilnire, fie de servicii sau de recuperare. Serviciile ne ofera multe oportunitati pentru practicarea principiilor spirituale.
Este dificil sa stim ce principiu spiritual trebuie sa punem in practica intr-o anumita situatie, dar, de obicei, este chiar opusul defectului de caracter sub care am fi actionat in mod normal. De exemplu, daca simtim nevoia sa avem controlul absolut asupra unei situatii, putem practica principiul increderii.
Daca in mod normal am fi fost ipocriti intr-o anumita situatie, putem practica principiul umilintei. Daca primul nostru impuls este s a ne retragem si sa ne izolam, putem sa intindem mana. Efortul pe care l-am facut in Pasul Sapte de a gasi opusul defectelor de caracter si munca de la inceputul acestui Pas, de identificare a principiilor spirituale din Pasul precedent, ne vor da idei in plus in legatura cu principiile pe care avem nevoie sa le punem in practica. Desi listele cu principii spirituale ale multora dintre noi vor fi foarte asemanatoare, nevoile noastre speciale vor fi reflectate in atentia pe care fiecare o acordam anumitor principii.
· Cum pot practica principiile in diversele domenii ale vietii mele?
· Cand imi este dificil sa practic aceste principii?
· Principii spirituale sunt acelea pe care imi este foarte greu sa le pun in practica?

Din Ghidul pentru studiul celor 12 Pasi - Pasul 12

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu