BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 23 decembrie 2018

A trai in intervalul zilei prezente


Sugestii pentru recuperare 2


A trăi in intervalul zilei prezente


 Motto: Progres, nu perfectiune

 

2- One day at a time - Fiecare zi la timpul ei


Unul dintre cele mai importante instrumente pentru prevenirea recidivei este înțelepciunea găsită în sloganul "One day at a time". Se subliniaza intelepciunea lui "a ramane in prezent". Ne straduim să nu ne facem griji cu privire la ziua de ieri sau cea de mâine, iar acest lucru ne ajută să rămânem concentrați pe recuperare. Mulți dintre noi au recidivat deoarece ideea unei vieți fără bautura a fost copleșitoare; ne facem griji că nu vom fi niciodată în stare să facem față fără sa bem ceva. Dar dacă ne ținem de Fiecare zi la timpul ei  - uneori poate chiar o oră sau un minut la un moment dat - ne concentrăm pe ceea ce putem face chiar acum pentru a rămâne abstinenti. Adevărul este că astăzi este tot ce avem oricare dintre noi. Nimeni nu știe ce va aduce mâine și ieri nu putem schimba pentru ca a trecut.

Această sugestie, la fel ca si altele, nu este doar pentru nou-veniți. Practicarea principiului "fiecare zi la timpul ei" amintește celor cu mulți ani de abstinenta că vechimea in recuperare este irelevantă atunci când vine vorba de alcoolism. Chiar și după ani de zile trebuie să lucrăm programul nostru zilnic in 12 pasi. Ne amintește să păstram întotdeauna abstinenta ca o prioritate în viața noastră și sa nu ne complacem sau să devenim aroganti privind durata abstinentei noastre.
Principiul de a trăi in intervalul zilei prezente ne permite să ne gestionam viata și să ne menținem abstinenti. Când trăim în prezent, nu suntem împotmoliti în autocompatimire, mila de sine sau vinovatie pentru ceea ce s-a întâmplat în trecut. Nici nu ne petrecem timpul cu griji referitoare la ceea ce ar putea aduce ziua de mâine. Adevărul este că nu avem prea multă putere asupra acestor lucruri. Singurul lucru pe care îl avem este astăzi si astăzi este tot pentru ce suntem responsabili.

Astăzi, voi face ceva, indiferent cât de putin, care sa duca la schimbarea și dezvoltarea mea. Schimbarea se intampla pas cu pas, unul dupa altul.
Responsabilitatea mea este să continui să fac acești pași, oricât de mici în fiecare zi, zi dupa zi.
Astăzi voi face acest mic pas, chiar dacă eu nu simt in felul in care mi se prezinta. Un pas mic în fiecare zi inseamna progres.
Când reușesc să realizez chiar si un lucru mic pe care mi l-am propus să-l fac, în fiecare zi, pot simți că fac progrese în recuperarea mea.
Am invatat ca acțiunea precede de multe ori motivația. Când merg inainte și fac cate un pas mic în fiecare zi, dezvoltarea mea sigură și constantă motivează în continuare recuperarea mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu