BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 26 decembrie 2018

Keep it simple - Păstrăm simplitatea

 


Sugestii pentru recuperare 5


Nu te complica!


Motto: Progres, nu perfectiune


5- Keep it simple - Păstrăm simplitatea


Ca si dependenți, avem tendința de a complica lucrurile. Exagerăm chestiuni banale și apoi suntem obsedati de ele sau ne asumam prea multe sarcini și apoi ne miram ca ne-am pierdut concentrarea. Ducem la extrem lucrurile și cerem perfecțiune în toate domeniile vieții noastre, inclusiv de la cei din jurul nostru. Iar atunci când lucrurile nu merg conform planului, o vom folosi ca o scuză pentru a bea. Principiul "păstreaza simplitatea" ne ajută să ne reamintim că energia și efortul nostru ar trebui să se concentreze pe recuperare.
Putem practica principiul "păstreaza simplu", pentru a se evita sa ne lasam coplesiti de cerintele vietii - si ne invata sa nu mai punem presiune pe noi înșine. De exemplu, putem evita așteptări nerealiste privind recuperarea fizica sau mentala imediata sau privind convingerea ca pagubele din trecutul nostru vor fi șterse peste noapte. In schimb putem afla liniste în faptul că am găsit ceva care ne ține departe de pahar și încredere ca programul ne va ajuta sa ne recuperam în timp. De asemenea, vom evita sa avem așteptări imposibil de mari pentru noi înșine. Atingerea unor ținte prea ambițioase - un loc de muncă exceptional sau o dragoste perfecta sau seninatate non-stop - este o rețetă pentru dezamăgire sau mai rău. In schimb, ne păstrăm viața simplă, ne acceptam limitările și umanitatea și ne bucurăm de viață în procesul de recuperare. A pastra simplu este esența creșterii în procesul de recuperare pentru a ne aduce aminte cine suntem, unde suntem și ce putem și ce nu putem face în acest moment al vietii noastre.
Programul in 12 pași este simplu. Se bazează pe câteva principii spirituale pe care trebuie să acceptam și să le aplicam zi cu zi. Si totuși, noi il complicam, gasim tot felul de scuze ca noi nu-l putem face sau nu il facem asa cum este sugerat, in felul acesta lipsindu-ne  pe noi insine de linistea si eliberarea pe care programul le poate aduce in viata noastraDacă "păstrăm simplu", concentrându-ne asupra unui singur lucru sau asupra unei parti dintr-un pas la un moment dat, imposibilul este transformat în posibil printr-o serie de sarcini mici, ușor de gestionat. Există o zicală "recuperarea este despre progres, nu perfecțiune" - un mare antidot pentru mințile noastre grandioase și perfecționiste.


Un comentariu: