BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 6 ianuarie 2019

Pass it on - Da mai departe


Sugestii pentru recuperare 


9 - Pass it on - Da mai departe


Practica "Da mai departe" este esența spirituală a Programului in 12 pasi si are la baza dragostea și de serviciul. Când îi ajutăm pe alții - fie prin a lucra programul, fie prin a face un lucruri simple cum ar fi stivuirea scaunelor la finalul întâlnirii - nu numai că ne ajutam pe noi insine sa ramanem abstinenti, dar ne exprimam recunoștința față de un program care ne-a fost daruit gratis. Fiind de folos altora, începem să ne prețuim pe noi insine; simțim camaraderie și ca facem parte dintr-o societate care are grijă de noi.
Paradoxal, cu cât mai mult îi ajutăm pe alții, cu atat mai puternica devine propria noastră recuperare. Concentrându-ne pe "a da mai departe", vom ieși din autocompatimire. Nu mai suntem pierduti în trecut sau în viitor. Trăim mai mult în prezent și ne simțim recunoscători pentru ceea ce avem. Obținem un sentiment de echilibru cu privire la problemele noastre și ne simtim înrădăcinati în procesul nostru de recuperare.
In primele zile ale recuperarii am putea crede ca nu prea avem ce da mai departe si nu avem cum sa ii ajutam pe ceilalti, dar acest lucru nu este așa. Mulți dintre noi, aflati de mai mult timp in recuperare, am beneficiat în mare măsură ascultand experiența celor nou-veniți, pentru că ei ne amintesc de stare in care am fost când am ajuns aici și cât de ușor am putea sa ne intoarcem la ce a fost. Uneori, când ascultam nou-veniți împărtășind cu sinceritate despre greutățile și dilemele cu care se confruntă, ne reamintim de greutățile si suferinta prin care am trecut si noi. Devenim recunoscători pentru program și viața liberă și senină pe care o trăim astăzi. În calitate de nou-veniți in Comunitate putem fi cea mai bună sursă de sprijin pentru un alt membru în circumstanțe similare. De multe ori am putea crede că oamenii aflati de mai mult timp in recuperare sunt "prea bine recuperati", sau nu vor înțelege lucrurile prin care trecem. Dar, impartasind dilemele și experiențele noastre cu un coleg nou venit poate fi cel mai bun mod în care putem să il ajutam pe el si pe noi insine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu