BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 13 iunie 2019

experienta, puterea si sperantaExperienta AA:

1. Lucrul cu programul in 12 pași m-a schimbat - profund - in bine; și continuă să facă acest lucru.
2. Implicarea in serviciu in AA mi-a dat un mod de a privi lumea cu inima deschisa - și care este un antidot puternic pentru a nu deveni prea trist, stiind cat de usor ajung sa mă simt insingurat, cu 'obloanele' trase, interiorizat si izolat.
3. Ședințele AA sunt de multe ori (nu întotdeauna, dar de foarte multe ori), un loc in care se reînnoiește credința mea în oameni și în ceva bun în univers.
4. AA m-a învățat să fiu un bun ascultător.
5. Sponsorizarea - ambele fețe ale monedei, si ca 'nas' si ca 'fin' - m-a invatat ce privilegiu deosebit este sa pot lasa egoul deoparte într-un efort de a ajuta oamenii și ce catalizator puternic poate fi pentru schimbarea personala.
6. AA mi-a dat prietenii toleranti.
7. AA îmi ofera un loc sigur unde pot sa merg atunci când eu sunt tulburat sau fac greseli.
8. Sugestiile practice primite în AA ma ajuta în toate domeniile vieții mele.
9. Afland cum cei din AA fac fata provocarilor vietii - unele dintre ele fiind din cele mai dure - am învățat cum arata adevarata demnitate si curajul real.
10. AA mi-a demonstrat că trecutul nu este si viitorul meu, că nu există nici o data de expirare pentru promisiunea de a ma reinventa, sau de a începe de la capat, sau a existentei Gratiei Divine in viata mea.

... sigur ca am primit toate aceste 'daruri' (si altele, pe langa ele), dar parca nu intr-o masura atat de mare care sa ma determine sa ma opresc si sa nu continui sa merg pe acest drum, chiar si numai pentru a le pastra.


Un comentariu: