BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


sâmbătă, 29 iunie 2019

PASII SE LUCREAZA IN ORDINE

Cei 12 pasi au un scop precis, acela de a produce o recuperare eficienta din alcoolism. 


Fiecare pas are un anumit scop. Atunci când lucrăm un pas, se intampla două lucruri: beneficiem de înțelepciunea și schimbările încorporate în acest pas și devenim pregatiti pentru pasul care urmează. Există o logică dovedită în spatele structurii lor. Prin urmare, este important să se lucreze pașii în ordine și nu pe sarite sau doar pe cei care ne atrag.

Acest lucru semnifică disponibilitatea noastră de schimbare în atitudinea față de viață - în acest stadiu incipient este mai bine să ne concentram pe ce avem de facut pentru noi, si anume pe lucrul la proprii nostri pași. Trebuie să învățăm despre ce este vorba în acesti pași si sa ne recuperam pe noi mai intai. Experiența arata că dacă lucrăm pașii în ordine, suntem mai putin predispusi la recidiva. A lucra Pașii unul după altul ne ajuta de asemenea sa evitam alte capcane care pot apare la inceputul recuperarii, cum ar fi sa devenim prea egocentrici sau sa dorim de a fi in control sau să cadem pradă unei alte dependente, cum ar fi codependența sau oferirea compulsiva a ajutorului. De asemenea, este mai avantajos pentru cei pe care i-am putea ajuta, deoarece numai lucrând Pasii vom înțelege care este mesajul de recuperare si vom capata capacitatea de a-l transmite si altora.
Pasul 12 spune "... ca rezultat al acestor pași, am încercat să transmitem acest mesaj ...". In ceea ce priveste ajutorul acordat altora, este o diferență între a-i sprijini pe alti membri ai grupului nostru in recuperare – lucru care este de mare folos pentru a preveni propria noastră recidiva – si transmiterea mesajului, care inseamna a impartasi unui alt alcoolic experienta dobandita in lucrul la programul in 12 pasi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu