BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 2 iunie 2019

poveste africana

Există o poveste populară africană despre un rege şi prietenul său din copilărie. Acest prieten fusese întotdeauna un optimist incurabil şi, indiferent ce i se întâmpla, el spunea întotdeauna: "Este bine!"
Într-o zi, regele şi prietenul au mers la vânătoare, aşa cum făceau adesea. De data asta, însă, fără să îşi dea seama, prietenul a încărcat greşit puşca regelui, iar aceasta a explodat în timp ce regele trăgea cu ea. Din cauza exploziei, buricul de la unul dintre degetele regelui a fost retezat.
Prietenul său, uitându-se la mâna regelui, a spus:
"Este bine!"
"Nu, nu este bine!!! Cum poate fi bine aşa ceva?!!", a replicat nervos regele.
Iar la întoarcere a ordonat ca prietenul său să fie aruncat în cea mai întunecoasă temniţă.
Mult timp mai târziu, regele a plecat din nou la vânătoare, însă, până să ajungă la destinaţie, a fost prins de un grup de canibali foarte periculoşi care l-au dus în satul lor cu gândul să îl transforme într-o cină delicioasă...
La un moment dat, însă, unul dintre canibali a observat degetul incomplet al regelui şi, fiindcă în cultura lor se credea că aduce ghinion să mănânci o persoană incompletă, i-au dat drumul.
Când a ajuns din nou la castel, regele a alergat la prietenul său, i-a povestit ce păţise şi i-a spus:
"Iartă-mă, dragul meu prieten. Ai avut dreptate. A fost bine că mi-am pierdut degetul. A fost greşit să te trimit la închisoare..."
"Nu, nu" a spus râzând prietenul său. "A fost bine că m-ai trimis la închisoare."

"Cum poţi spune că a fost bine?" a întrebat uimit regele.

"Păi, dacă nu m-ai fi trimis la închisoare aş fi fost la vânătoare cu tine astăzi..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu