BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 8 iulie 2019

dezvoltare personala aplicata!

Ca sa inveti sa folosesti instrumentele si sa primesti cunostintele, ai nevoie de training (programul). Daca vrei sa atingi un obiectiv (abstinenta senina), ai nevoie de coaching (sponsorul). Daca spui ca vrei training si coaching ca sa te lasi de baut in timp ce bei „un paharel”, ai nevoie de psihoterapie (intalnirile).

Pentru ca sunt  probleme interioare ascunse pe care nu le cunoastem.
Iar cunoasterea de sine ofera raspunsul la intrebarea de ce constient vrem una, inconstient alta.
Onestitatea cu noi insine presupune sa ne punem tot timpul intrebarile portivite (de ex.: este onest ceea ce fac acum? îmi sunt fidel mie însumi?). Aceasta conduce la constientizare. Iar constientizarea inseamna sa ne dam seama ca nu este nicio diferenta intre a nu sti ce sa faci si a nu face, desi stii.

Un comentariu:

  1. ce bine punctat si cata dreptate sunt lucruri ascunse pe care nu le cunoaste acestea se datoreaza ADN nostru care pastreaza mamifer care pastreaza informatii inca de la inceputurile vietii pe pamant spre exemplu vi sa intamplat sa visati persoane sau fel si fel de intamplari de domeniul fantasticului ?si cand in somn cand se presupune ca suntem cel ami insiguranta dar suntem cei mai vulnerabili propria noastra minte ne joaca feste traim in realitate ca dormim dar si intr-o lumea a visului in somn in paralel culmea uneori nu ne amintim ce am visat sau ne trezim intr-un cosmar si atunci ma intreb onest oare chiar daca stiu ce sa fac ce fac in somn ca mi ocupa vreo 3 sferturi de viata!?

    RăspundețiȘtergere