BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 17 iulie 2019

GANDURI

      

Abstinenta imi ofera libertatea de a alege. Dar abstinenta, doar ea,  nu-mi poate oferi libertatea spiritului. Mi se intampla uneori sa aleg sa raman blocat in "colivie", desi usile sunt deschise.
Un mod de gandire sanatos, care sa ma determine sa aleg sa IES din temnita gandurilor, primesc practicand Programul in 12 pasi.                                                                                                                      Stefan

Stai ce stai si la un moment dat iti vine un gand. Din trecut. Si incepi sa-l macini. Erai intr-o stare buna si acum nu mai esti. Il macini in continuare. Il asociezi cu ce simteai atunci. Gata! Deja iti este rau. Incepi sa faci scenarite. 
Daca ar fi fost altfel, alta era situatia! 
Iti plangi de mila. Suferi. Incerci sa dai vina pe ceilalti, dar tot suferi.
    La un moment dat spui "Stop!". Te reconectezi. Te umpli de energie. Te uiti in jur si observi ca aceea nu mai este realitatea ta. E soare, e frumos, e verde. Iti recapeti STAREA DE IUBIRE. Modul sanatos de a vedea lucrurile. Gata! A trecut si asta! Si iti vezi mai departe de drum.
                                                              Stefan


Abilitatea mea de a vedea "ce poate fi" se bazeaza pe participarea mea la momentul prezent (sa traiesc in intervalul zilei prezente).
Ego-ul meu hranit de asteptarile mele, de fricile mele ("nu voi primi ce vreau / ce merit!", "voi pierde ceea ce am!"), ma scoate din echilibru.
In lipsa echilibrului tot ce pot vedea sunt aceste "ar fi putut fi" sau "daca as fi avut ... , as fi facut ... ".
Iar acest lucru este un mod trist pentru mine de a-mi petrece ziua.
                                                                Stefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu