BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 8 august 2019

O lamurire!

Mi se pare interesant, chiar de-a dreptul important cum "citesc" altii (alcolicii straini cu experiență - ca națiune - în program, de exemplu englezii - favorizați si de faptul ca folosesc aceeasi limba din Big Book, fără să aibă la dispoziție traduceri "subiective"!). 
Important zic că este acest lucru pentru înțelegerea exactă și pentru transmiterea mesajului, în cazul de față ce înseamnă și cum se aplică Pasul 1.
Există cele "trei iluzii" menționate în mod special în "Big Book".
Iată o lămurire in legătură cu ele venită din Anglia de la prietenul A.


<< Salut. Am fost azi la o sedinta f misto si s-a vorbit de ceea ce discutam noi cu cele 3 iluzii. Ei zic de fapt ca e o iluzie si 2 deziluzii, deziluzie insemnand altceva in engleza. Se intelege mai clar ceea ce vorbeam, in sensul ca la ei deziluzie este: an idiosyncratic belief or impression maintained despite being contradicted by reality or rational argument, typically as a symptom of mental disorder (o credință sau impresie anormala menținută în ciuda faptului că este contrazisă de realitate sau argument rațional, de obicei ca un simptom al tulburării mintale).
Ei mai vorbesc foarte des in sedinte despre ceea ce gasesti in Big Book la pag 30 (Alte date privind alcoolismul, aliniatul 3 *): demoralizare jalnica si nemarginita - pitiful and incomprehensible demoralization (eu nu as traduce neaparat asa pt ca pity inseamna sa-ti plangi de mila) pentru a descrie alcoolicul care nu mai bea, dar nu face programul.>>

(sublinierile îmi aparțin)

"Noi, alcoolicii sintem barbati si femei care ne-am pierdut capacitatea de a controla bautul. Stim ca nici un om intr-adevar alcoolic nu va putea niciodata sa-si recapete puterea de control asupra alcoolului. Au fost momente in viata fiecaruia dintre noi in care paream ca ne-am recapatat puterea de control, dar aceste perioade – de obicei foarte scurte – erau urmate inevitabil de o scadere si mai puternica a controlului. Cu timpul am ajuns la o demoralizare pe care nu o ințelegeam, plină de autocompătimire. Toti pina la unul ne-am convins ca alcoolicii ca noi se afla in ghearele unei boli progresive. Privind perioade mai lungi de timp, starea noastra se inrautateste, nu se amelioreaza."

(traducerea subliniată îmi aparține)

Stefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu