BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 13 august 2019

o parere!<< - Implicarea in serviciu fara lucratul pasilor are vreun sens ?
- Implicarea în servicii face parte din pașii AA... și pasul 12 ajută la desăvârșirea celorlalți pași... Deci prin servicii aplici si oferi ceea ce ai adunat în ceilalți pași. Dacă nu ai adunat nimic... asta ai de oferit.... însă măcar așa ai o șansă in plus să îți dai seama că ai de făcut ceva.... și că pașii nu sunt întâmplător ordonați...>>

Acest dialog preluat de pe un site m-a incitat sa-mi exprim parerea proprie, dar nu am facut-o acolo pentru ca as fi avut impresia ca vorbeste ego-ul din mine care incearca sa critice si sa se dea destept.

INTRAJUTORAREA (care face parte din pasii AA) nu este totuna cu SERVICIUL!

Implicarea in servicii NU face parte din pasii AA!
Implicarea in servicii face parte din PROGRAMUL AA!
Programul AA nu inseamna doar Pasii. Programul AA inseamna RECUPERARE - UNITATE - SERVICII. Sunt asa-numitele mosteniri lasate noua de inaintasi, care apar si pe cele trei laturi ale triunghiului, simbolul AA-ului.
In structura AA avem INDIVID - GRUP - CONUMITATE.
RECUPERAREA - inseamna Cei 12 Pasi; este personala si se refera la INDIVID
UNITATEA - cele 12 Traditii, se refera la GRUP
SERVICIUL - cele 12 Concepte, se refera la COMUNITATE.

Individul fara grup isi poarte pierde RECUPERAREA. 
Grupul fara comunitate isi poate pierde UNITATEA.
Comunitatea fara individ se destrama, iar SERVICIUL isi pierde sensul.

Stefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu