BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 23 august 2019

Onestitatea!

Dependenta inseamna comportamentul, nu consumul.

Onestitatea nu este un lucru la indemana oricui. Există oameni care preferă să păstreze tacere in privinta anumitor lucruri. Poate pentru că au fost învățați de la o vârstă fragedă să "păstreze aparențele". Poate că au învățat de-a lungul anilor ca cel mai bun lucru este sa puna o "mască" în fața familiei și a prietenilor, în scopul de a "arata" bine și fericit. Cu toate acestea, alegerea de a păstra secrete poate provoca daune reale. Onestitatea pare a fi calea catre sentimentul de pace, liniste, seninatate.
Alcoolismul poate duce cu adevărat viața unei persoane până la punctul de faliment - nu doar financiar, ci fizic, mental și spiritual, de asemenea. Primul pas pentru corectarea acestei situații este de a deveni onest și de a admite că există o problemă reală. Există o frază în Cartea mare a Alcoolicilor Anonimi (Capitolul 5), care se referă la alcool ca fiind "viclean, derutant și puternic". Cine suferă de alcoolism stie că aceste cuvinte sunt adevărate. Nu se poate înțelege 'in afara' de ce cineva acționează în modul în care o face, dar în cazul celor care sunt prinși în nebunia alcoolismului nu poate exista nici o explicatie logica pentru comportamentul lor.
Programul in 12 pași oferă ajutor celor care suferă de coșmarul dependenței. Este ușor accesibil pentru cei care doresc. Tot ceea ce este necesar este curajul de a fi onest și de a recunoaste că există o problemă. 
În cele din urmă, onestitatea este cheia pentru a lua primele măsuri pentru recuperare. Aceasta poate parea infricosator si imposibil, dar este cel mai bun mod de a obține ajutorul necesar pentru a transforma viața cuiva. Mulți oameni s-au simțit fără speranță si pierduti înainte de a intra in abstinenta. Toti spun același lucru - odată ce au recunoscut înfrângerea completa, au putut să înceapă recuperarea, pornind de la disperarea pe care au simțit-o în fiecare zi. Probabil există mai multe metode de a intra in abstinenta, dar principiul onestității este un inceput urias. 
"Uneori ne mintim pe noi insine ca suntem in Program. Pentru ca principiul onestitatii, atat de necesar la Pasul 1, pentru recunoasterea neputintei, nu il transferam in toate domeniile vietii noastre, asa cum ne sugereaza Pasul 12 "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu