BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


sâmbătă, 17 august 2019

Pana-n pazele albe!

Dacă v-aţi hotărât că vreţi ceea ce avem noi şi dacă sunteti dispusi să faceţi tot ceea ce este nevoie ca să obţineţi acel ceva, atunci înseamnă că sunteţi pregătiţi să parcurgeţi anumite etape.
   [Big Book, pagina 58, aliniat 16]


Primele doua întrebări pe care un sponsor ar trebui sa le puna unui nou-venit sunt simple:
  • Ești dispus să faci ORICE ('sa mergi pana in panzele albe') pentru abstinenta ta?
  • Ești dispus să urmezi câteva sugestii simple?
Ironia este ca atunci când întrebi un nou-venit prima întrebare, persoana spune da, iar apoi la a doua intrebare, ezita. CE?! Tocmai ai fost de acord ca ai face orice, dar sa urmezi ce ti se spune e prea mult!?

Cand nu ne dam seama ce ne retine, avem cateva semne ca nu suntem foarte dispusi să mergem pana in panzele albe pentru abstinenta.

- Nu ne sunam sponsorul

Este sugerat, la inceput sa sunam sponsorul in fiecare zi. Cu timpul se poate sa nu mai existe un contact zilnic. Totusi, sponsorul se asteapta sa fie sunat zilnic.
Daca nu esti sigur cand sa-ti suni sponsorul, 
suna-ti sponsorul!

- Nu acceptam sugestii ... de la nimeni, in nicio privinta
O sugestie nu este o regula. In AA nu sunt reguli, dar exista traditii si sugestii menite sa protejeze principiile si pe membrii sai. Nu sunt cerinte, dar daca nu tinem cont de experienta celorlalti, probabil ca nu suntem dispusi sa mergem pana in panzele albe.

- Nu avem timp pentru intalniri
Daca nu putem gasi o ora pe zi pentru recuperarea noastra, probabil nu suntem dispusi sa mergem pana in panzele albe. Cate ore pierdeam in timpul consumului activ? Cat de departe mergeam pentru o "bautura"?

- Nu ne plac toti membrii comunitatii 
Nu suntem sociabili, evitam persoane care nu ne sunt pe plac sau nu mergem la intalnirile la care stim ca ei participa.

- Ajungem tarziu si plecam devreme de la intalniri - Ajutorul oferit inainte de intalnire pentru pregatirea sedintei si "intalnirea de dupa intalnire" sunt elemente importante ale programului.

- Nu ne implicam in servicii - 
Serviciul face parte din program.

- Gasim scuze sa nu lucram pasii
Este cu adevărat un program simplu. Pașii sunt o listă de sugestii de bază cu privire la modul in care putem avea o schimbare psihică si spirituală, și sunt doar 12! Cu toate acestea, unii oameni simt că acești pași sunt prea incomozi. Incepem lucrul cu pasii și de fiecare dată când avem sansa de a ne îmbunătăți sau cand sponsorul vrea să ne întâlnim, ne simtim presati sau inventam brusc o scuza sa amanam.

- Nu transmitem mesajul prin a fi sponsor - 
Sponsorizarea este cea mai plina de satisfactii parte a programului.
                            
                                                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu