BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 22 septembrie 2019

poveste cu talc

<< Uite o poveste pe care am auzit-o in AA. 
...

Barca Invizibila

Un barbat, victima a unui naufragiu, aflat deja de o vreme in apa rece a oceanuluui incerca din rasputeri sa se mentina la suprafata. Simtea ca a ajuns la capatul puterilor si in orice directie se uita, nu vedea decat apa. Cand incepuse sa creada totul o sa se termine curand, vazu doi oameni care veneau spre el parca plutind pe apa.
-Salut, noi suntem Bill si Bob, ai nevoie de ajutor?
-Da, raspunse barbatul, nu mai pot inota, ajutati-ma..
-Vino in barca noastra, spusera acestia.
-In barca voastra?Pai nu vad nici o barca…
-Este o barca invizibila,trebuie sa ai incredere in noi, vrem sa te ajutam,vino in barca.
-Invizibila???Ce e asta? E o gluma? Nu stiu cum stati voi acolo sau ce faceti dar va rog sa ma lasati in pace…eu incerc sa-mi salvez viata aici. Barca invizibila…….ce nebuni.
Cei doi plecara, iar barbatul se simti din nou deznadajduit si fara puteri. Stia ca o sa moara..Tocmai cand se gandea la asta, vazu un yaht luxos care se apropia de el.
-Ai nevoie de ajutor?intreba capitanul.
-Da , raspunse omul, sunt complet epuizat…nu mai pot…
-Vino cu noi, yahtul nostru se numeste Centru de Recuperare, avem medici si asistente, psihologi si o camera pregatita pentru tine.
Si totul era asa cum I se promisese . Doctorii il ingrijira , psihologii il ajutara sa inteleaga trauma naufragiului, mancarea era buna si in scurt timp omul era din nou pe picioare. Intr-o zi capitanul il chema la el.
-Cum te simti? Totul e bine?
-Extraordinar, zise omul. Ma simt complet refacut.
-Asta e foarte bine, pentru ca acum o sa te aruncam din nou peste bord.
-Sa ma aruncati peste bord???Pai o sa ma inec…
-Nu, stai linistit. Acum esti refacut, stii sa inoti, totul o sa fie bine. Noi asa lucram. Ajutam naufragiatii sa-si recapete puterile si apoi ii aruncam in apa. Am vorbit cu medicii si psihologii si suntem siguri ca o sa te descurci.
-O sa ma inec, se gandi omul ajuns din nou in apa.
Inota ceva vreme iar puterile incepusera sa-l paraseasca din nou. Nu mai putea..si atunci ii vazu din nou pe cei doi nebuni.
-Salut,noi suntem Bill si Bob. Te putem ajuta daca vi in barca noastra.
-Mai oameni buni, voi nu aveti nici o barca…despre ce barca vorbiti?
-Ai incredere, vino cu noi.
Neavand de ales omul se apropie de ei si ciudat...simtii ca statea pe ceva. Nu putea sa vada , dar parca ceva il tinea la suprafata. 
-Si acum ce fac?
-Vasleste, ii spusera cei doi.
-Sa vaslesc????Pai nu aveti nici o vasla…Sa vaslesc???Ce fel de glume sunt astea?
-Tine mainile asa…ca si cum ai avea o vasla si vasleste.
Ciudat, dar dupa ce incepu sa vasleasca incepu sa vada conturul unei barci in jurul lui. Si cu cat vaslea mai mult cu atat barca era mai vizibila . Parca crestea in dimensiuni si devea din ce in ce mai solida.
-Vasleste, vasleste, se auzeau vocile lui Bill si Bob.
Si inaintand prin apele oceanului gasira alti oameni, victime ale naufragiului. Si cu fiecare din ei povestea era la fel…-Barca??Ce barca? Sunteti nebuni…Omul le spunea ca asa a crezut si el, dar chiar era o barca acolo…
Unii nu acceptau …Altii se suiau si vasleau , si barca parca crestea in jurul lor. Apoi observa ceva ciudat. Dupa un timp, unii oameni incetau sa mai vaslesca. 
-Am obosit, spuneau ei. O facem de prea mult timp. Sa-I mai lasam si pe noii veniti. 
Si ciudat, in scurt timp parca barca disparea din jurul lor. Si ajungeau din nou in mare. Unii reuseau sa-si gaseasca drumul inapoi. Altii nu.
-Vasliti, vasliti..se auzeau vocile lui Bill si Bob. 
-Vasliti…. >>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu