BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 29 septembrie 2019

transformarea - drumul de la băutor la nebautor !

Transformarea (*turn over*) de la Pasul 3 inseamna 4 lucruri:

A solicita ajutor și nu doar la începutul Primului Pas. Preda-ți ego-ul și fii dispus să ceri ajutor oricând te simți copleșit în timpul recuperării tale.
A învăța să te rogi, ceea ce înseamnă pur și simplu să ai o conversație cu Cine sau Ce te ajută - împărtășirea gândurilor tale, punerea întrebărilor și exprimarea recunoștinței.
A învăța să meditezi, ceea ce înseamnă să-ți faci timp în fiecare zi pentru a reflecta asupra lucrurilor care ți se întâmplă, a ceea ce ai învățat și a ceea ce ți-ar plăcea să faci diferit. Prelucrarea experiențelor și emoțiilor te poate ajuta să înveți să te schimbi în bine.
A practica acceptarea, ceea ce înseamnă a găsi o modalitate de a întâlni viața în condițiile vieții (a lua viata asa cum este, cu suisurile si coborasurile ei), în loc să încercați in mod inutil de a controla lucrurile care vă depășesc. Când vă concentrați asupra acelor lucruri pe care PUTEȚI sa le faceti, sunteți mai capabil să vă concentrați pe a face ceea ce trebuie făcut pentru a vă recupera.

https://www.ashwoodrecovery.com/blog/12-steps-explained/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu