BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 24 octombrie 2019

Nevoile recuperarii!


Când intrăm în Comunitate și recunoatem ca suferim de o boala, realizăm că trebuie facute anumite acțiuni care sa ne asigure calea catre recuperare și noul nostru mod de viațăPrioritățile de viață au nevoie să se schimbe - de la a face orice pentru a găsi resurse pentru bautura la a face orice pentru a ne recupera. Recuperarea trebuie sa se situeze pe primul loc față de orice altceva din viața noastrădacă sperăm ca boala sa nu ne mai domine și sa nu ne mai faca atat de mult rau.

Câteva sugestii practice care, facute zilnic, pot ajuta la inceputul recuperarii:

1. participarea la intalniri
2. gasirea unui sponsor
3. lucrul programului in 12 pasi
4. evitarea riscurilor de a consuma
5. evitarea stresului
În primele zile suntem vulnerabili și susceptibili la recidivaAvem nevoie să avem grijă de noi înșine și să ne concentram pe a face munca necesară pentru a ne menține recuperarea ca prioritate. Stresul inutil, cum ar fi îngrijorarea despre un viitor fără alcool sau încercarea de a dovedi că suntem încă "distractivi" prin a face lucrurile pe care le-am făcut când am consumat, toate sunt presiuni de care nu avem nevoie în primul nostru an de recuperare.
Unii dintre noi vrem să devenim persoana ideală, soțul sau soția perfectă, parintele perfect sau sa obtinem acum ce am visat o viata. Cu toate că toate acestea sunt admirabile și realizabile gratie practicarii programului, ele pot fi surse de stres in plus carora s-ar putea sa nu le putem face față. Recuperarea presupune "progres, nu perfecțiune". Obosindu-ne prin a avea așteptări mari de la noi înșine la inceputul recuperarii este încă un alt mod care se poate termina cu o recidivă.
6. evitarea schimbarilor majore
  • Se sugerează să se evite orice schimbări majore în primul an de recuperare. De exemplu, să nu decidem dintr-o dată ca vrem să ne mutam in casa noua, sa divorțam, sa schimbam locul de muncă etc. Motivul pentru această sugestie practică este dublu. În primul rând, boala noastră este destul de activa în primul an și gândirea noastră intortocheata va încerca să ne saboteze recuperarea prin ceea ce pare a fi o dorință justificată de a face schimbări externe mari în viața noastră, imediat. Ar face orice care sa ne distraga atenția de la lucrul cu sinele nostru interior și recuperarea noastră. Adevărul este că nimic nu este mai important decât recuperarea noastră și orice altceva poate aștepta! În al doilea rând, ca urmare a lipsei bauturii dupa atata timp de consum, ne simțim speriati de perspectiva unei vieți noi și ne convingem că trebuie să facem mari schimbări imediat. Si ne petrecem timpul și energia pentru a face aceste schimbări, mai degrabă decât să ne concentram pe lucrul cu Pasii și sa învățam sa trăim acest nou mod de viață. Uităm că recuperarea este mult mai mult decât a nu mai beaÎnainte sa ne dam seama, se întâmplă ceva care ne lipsește de puterea de a face fata și poate aparea recidiva. Este o vorba in Comunitate:"Orice punem înainte de abstinenta noastra vom pierde. Și apoi vom pierde abstinenta".
  • De asemenea, se recomandă să evităm sa începem o relație romantică în primul an de recuperare. Aceasta se bazează pe același principiu al menținerii accentului pe noi înșine, pentru că a începe o poveste de dragoste este încă un alt mod in care boala va încerca să ne îndepărteze de recuperarea noastră. In plus, ca și persoane care suferă de dependenta, suntem predispusi sa dezvoltam alte tipuri de dependență. Iar dacă nu am lucrat suficient cu noi înșine si nu am dezvoltat cunoștințele și înțelepciunea care vin din lucrul celor 12 pași, putem da in alt tip de dependență - de sex și dragoste, în acest caz, sau codependenta, chiar fără a fi conștient de ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu