BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 9 decembrie 2019

sponsorizareaSponsorizarea este atunci când o persoană cu mai multă experiență în recuperare (numită sponsor) își asumă responsabilitatea de a ghida persoana mai puțin experimentată (numită sponsee) - adesea noul venit - prin cei 12 pași, astfel încât să poată găsi soluția la problema lor și sa lucreze pașii pentru recuperarea din alcoolism. Relația dintre sponsor și sponsee este voluntară și neoficială, pastrand esenta programului in 12 pasi, care se bazează exclusiv pe faptul ca membrii isi împărtășesc experiențele, puterea și speranța între ei. Principiile care stau la baza sponsorizării sunt cel mai bine descrise în pasul 12, care sugerează, pentru aceia dintre noi care au lucrat pașii, de a transmite mesajul de recuperare altor alcoolici aflati in suferință: "După ce am avut o trezire spirituală ca rezultat al acestor Pași, am încercat să transmitem acest mesaj alcoolicilor care mai sufera și să practicăm aceste principii în toate domeniile vietii noastre ".

Rolul sponsorului:
 • te ghideaza in studiul pasilor
 • te conecteaza cu Comunitatea, cu ceilalti membri
 • te sprijina in momentele de criza
 • te ajuta sa iti cresti stima de sine si increderea
 • te ajuta sa te focusezi pe recuperare
 • te sprijina prin exemplul personal
 • te ajuta sa dezvolti relatii personale sanatoase.
Ce nu face sponsorul:

 • nu-ti pastreaza el abstinenta, nu poate ramane el abstinent in locul tau
 • nu-ti rezolva problemele de alta natura, financiare, de familie, amoroase etc
 • nu te controleaza, nu-ti impune nimic, nu te obliga
 • nu te exploateaza, nu incearca sa obtina avantaje de pe urma ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu