BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 6 ianuarie 2020

Voia Lui!

De multe ori am auzit intrebarea: Cum stiu care este voia Lui si care este voia mea?
Nu stii dinainte! Afli dupa aceea. Cand te doare poti sa fii sigur ca ai facut voia ta.
Asa ca ar fi mai bine sa ma intreb inainte: Ce ar vrea Dumnezeu (un Dumnezeu grijuliu si iubitor) sa fac eu intr-o anume situatie?

Cartea mare - harta recuperarii din alcoolism - spune simplu si clar:
<<E foarte usor sa ne culcam pe laurii victoriei si sa ne indepartam de la acest program spiritual. Astfel ne indreptam iar spre viltoarea necazurilor – alcoolul este un dusman subtil. Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Ceea ce avem de fapt este o gratiere zilnica de usurare sufleteasca si mentinere a conditiei noastre spirituale. Fiecare zi este o zi in care trebuie sa transpunem voia lui Dumnezeu in toate activitatile noastre. Cum te pot servi mai bine Doamne – Faca-se voia ta (nu a mea)." Aceste ginduri trebuie sa ne urmeze constant. Ne vom putea exersa vointa in limita acestor principii, caci asa este potrivit sa ne folosim vointa.>>

Gratia Divina (voia Lui) este darul primit gratis al eliberarii mele din alcoolism - și în cele din urmă de obsesia mea față de sine - printr-o putere mai mare decât mine. Utilizarea corectă a voinței mele, atunci când este aplicata la voia lui Dumnezeu, este de a valorifica tot ce decurge din ea: intuiția mea, gândurile mele, experiența mea, emoția mea - și de a folosi darul abstinentei și acest mod de viață pentru a fi in serviciu altora.
Nu doar la intalniri. In oricare din domeniile vietii.
Abstinenta pentru mine astazi este mai mult decat a nu bea.
(Desigur, totul începe de aici si orice altceva este lipsit de sens, fără abstinență fizică. Dar eu aspir să trăiesc aceste principii nu doar pentru a nu bea - desi, traind aceste principii este tocmai ceea ce mă ajută să nu duc paharul la gura - si cred ca este modul în care un alcoolic isi menține echilibrul și se indeparteaza de o gandire egocentrica - care sta atât de des la baza modului in care justificăm revenirea la băut).
Undeva scrie (cu referire la cei 12 pasi): E prea greu! Nu o să reuşesc!” 
In stradania mea de a trai aceste principii pe deplin in viata de zi cu zi, imi amintesc de ceea ce spune Cartea mare in continuare: << ... Nu vă descurajaţi. Nu suntem nişte sfinţi. Ceea ce contează este faptul că suntem dispuşi să progresăm pe baza acestor principii spirituale. Mai degrabă vorbim despre progres spiritual decât despre perfecţiune spirituală.>>
Ceea ce se poate traduce prin  " A fi dispus sa ma maturizez spiritual " inseamna ca ma voi stradui sa fac lucrurile diferit. Ma voi stradui sa fac lucrurile in modul in care AA sugereaza, in locul modurilor vechi, bazate pe frica in care eram obisnuit sa ma comport. Se spune: Nu gandesc sa-mi schimb modul de a actiona, actionez sa-mi schimb modul de gandire. 
Nu am reusit sa imi schimb modul de gandire si implicit modul de viata pana nu am lucrat Pasii. Iar a lucra Pasii este o actiune!
În multe feluri, transformarea pe care am experimentat-o prin gratia divina îmi dă o nouă voință. Una prin care experimentez bucuria reală de a fi de folos celorlalți.
Si, asa cum se spune: această transformare este disponibilă gratuit pentru oricine o vrea - oricine are bunavoință -, prin intermediul celor 12 pași.

P.S.:
Se potriveste o postare pe care tocmai a pus-o un prieten pe Prietenii lui Bill:
”Un om a mers mări şi ţări pentru a vedea cu ochii săi pe Ghidul spiritual a cărui faimă ajunsese şi în locul naşterii sale. „Ce miracole a făcut Ghidul vostru?”, a întrebat el pe unul dintre aspiranţii spirituali.
„Există miracole şi miracole. În ţara voastră, când Dumnezeu îndeplineşte voinţa unui om, acest fapt este considerat a fi un miracol. În ţara noastră este considerat un miracol când cineva îndeplineşte voinţa Lui.”
- Anthony De Mello
... iar eu in AA am tot dat peste miracole!
Cum ar fi:

Cand dorinta mea fierbinte de a inceta bautul (a se citi ca mi-am admis neputinta) - PROBLEMA - s-a intalnit cu programul in 12 pasi - SOLUTIA - m-am abandonat lui pe de-a-ntregul - ACTIUNEA ! - Acesta este miracolul AA!


Un comentariu: