BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


SIMPLITATEA PROGRAMULUI

Programul de recuperare in 12 Pasi este un program spiritual. Si pentru ca este spiritual, este atat de simplu! Are un sens atat de comun, incat nu l-am inteles ani de zile!
Si un copil ar intelege mai bine programul asta! De fapt, copiii inteleg mai bine decat noi.
De exemplu, pasii de la inceputul programului, pasii unu, doi si trei.
Cand eram copil, fara sa imi spuna cineva, stiam in mod intuitiv cand o problema ajunge sa fie mai mult decat pot face eu față. Si stiam intuitiv ca atunci cand nu ii pot face față, daca gasesc pe cineva mai mare decat mine si ii las problema mea in grija, problema va fi rezolvata.
Filozofam si analizam, desi nu e mare filozolie! Pasii sunt simpli!
Iata:
Aveam un prieten cu care ma jucam cand era copil. Il chema Ronnie. Era un smecher. Nu ma putea pune cu el. Chiar imi era frica de el.
Pe vremea aceea jucam un joc cu bile. Regula la acest joc cu bile este ca cine castiga, ia bilele. Jucam cu Ronnie jocul, am castigat si Ronnie mi-a luat bilele. Stiam ce am de facut. Sa merg la Tata si sa-i spun. I-am zis: Ronnie mi-a luat bilele." A intrebat: " - Ai castigat jocul, fiule?" - Da, Domnule!" - Nu e corect. Hai sa-ti luam bilele inapoi!". Am mers la Ronnie si Tata l-a intrebat: " - Ai castigat?" - Nu." - Ai plecat cu bilele?" - Da." - Nu e corect. Inapoiaza bilele." - OK"
Data viitoare cand va ganditi la Pasi faceti asa:
Pasul 1: Mi-am pierdut bilele si nu le pot recupera! (neputinta)
Pasul 2: Cred ca cineva mai mare decat mine ar putea sa ma ajute sa-mi iau bilele inapoi. (speranta ca exista o solutie)
Pasul 3: Cand ii cer cuiva mai mare decat mine sa-mi redea bilele pierdute, primesc bilele inapoi! (actiunea - punerea in aplicare a solutiei)
Atât este de simplu!Tradus si adaptat de la minutul 12.30 din 

Tom B. - AA Speaker - "Will Powered or Higher Powered?"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu