BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


MODERAREA SEDINTEI AA

IN DESCHIDEREA SEDINTEI:

Ø Sunt …….. , sunt alcoolic.
Ø Bine ati venit la sedinta AA de astazi.
Ø Deschidem sedinta rugandu-va sa pastram cateva momente de liniste pentru cei care inca mai sufera in urma alcoolismului.
Ø Aceasta este o sedinta inchisa AA, ceea ce inseamna ca doar persoanele dependente de alcool pot participa.
Ø Daca avem un nou venit in grupul nostru, il rugam sa se prezinte cu numele mic, daca doreste.
Ø Adresam rugamintea celor prezenti, daca cineva a consumat in ultimile 24 de ore, droguri sau alcool, sa nu vorbeasca in timpul sedintei.

/ Se citeste:
1 - Preambulul – rugaciunea pentru seninatate - pasii
2 - Cum functioneaza
3 - Traditiile
4 - Promisiunile
5 - Doar pentru azi
Ø  In sedinta AA fiecare impartasim propria experienta si nu raspundem altor membrii. Nu dam sfaturi si nu purtam discutii individuale cu un alt membru. Ne ferim de discutii politice, sociale si financiare. Nu intrerupeti vorbitorul si asteptati sa vi se dea cuvantul. Nu folositi cuvinte jignitoare sau triviale.

/ Se intreaba daca sunt anunturi / impartasiri
/ Se citeste Meditatia zilei sau se propune o tema.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
IN INCHEIEREA SEDINTEI:

// Concluzie
// Cosuletul traditia 7

Ø Readuc aminte importanta pastrarii anonimatului membrilor AA in afara incaperii de intalnire, si anume ca anonimatul este baza spirituala a tuturor traditiilor noastre si ne reaminteste neincetat sa plasam principiile deasupra personalitatilor. Aceasta inseamna ca tot ce ati auzit si vazut aici trebuie sa ramana in aceasta incapere cand plecati.

// Se rosteste in grup Rugaciunea de recunostinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu