BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


PRINCIPIILE SPIRITUALE ALE CELOR DOUASPREZECE TRADITII

Cele Doisprezece Tradiții sunt adesea denumite 
"De ce functioneaza." 
Ele asigură continuitatea A.A. în ansamblu, prin furnizarea de orientări pentru grupuri pentru a evalua activitățile și acțiunile lor. Într-o latura practică ele sunt, în mod individual și colectiv, cele care construiesc umilinta pentru grup; ele cer ca grupul sa ia în considerare comportamentul său dintr-o perspectivă mai largă și, atunci când este necesar, să renunțe la ceva pentru binele global al A.A. 
Tradițiile conțin, de asemenea, principii spirituale. Aceste principii, atunci când sunt aplicate în viața noastră, completează Pașii ca un ghid pentru recuperare personală. 

Iata (din Doisprezece Pași și Douăsprezece Tradiții) care sunt principiile spirituale ale tradițiilor pe care ne străduim să le punem in aplicare în viața noastra de zi cu zi:

1. Membrul A.A. se conformeaza cu principiile de recuperare; la început, pentru ca trebuie, mai târziu, pentru că descoperă un mod de viață pe care într-adevăr vrea să îl trăiască. (Unitatea)

2. Când am ajuns să înțelegem înțelepciunea deciziei grupului și necesitatea practicarii rabdarii in asteptarea evolutiei, conducerea reală și permanentă a A.A. poate oferi opinia liniștită, cunoașterea sigură și exemplul umil care rezolva o criză, ceea ce inseamna conducere prin exemplu, mai degrabă decât conducere prin mandat. (Conştiinţa de Grup)

3. Când suntem confruntati cu teama care este adevărata bază pentru intoleranță, avem nevoie doar a întreba: "Ce ar face Maestrul?" (Calitatea de Membru - Apartenenţa) 

4. În cele din urmă, trebuie să ne conformam cu orice principii testate care garanteaza supraviețuirea. Abstinenta trebuie să fie obiectivul nostru unic. În toate celelalte privințe, există o perfectă libertate de voință și acțiune. Avem dreptul de a greși, dar nu mai avem dreptul de a face rău altora. (Autonomia) 

5. Este marele paradox al A.A. să știm că putem rareori păstra darul prețios al abstinenței dacă nu vom da departe. (Scopul primordial) 

6. Noi toți suntem perfectionisti care, în lipsa perfecțiunii, trecem in cealaltă extremă. Nu putem fi "de toate pentru toti", și nici nu ar trebui să încercăm. (Neafiliere) 

7. Ar trebui să ne sustinem prin propriile noastre contribuții. Nu numai ca este o responsabilitate a abstinenței, dar este esențial pentru stima de sine. (Autosustinere) 

8. Dam gratis ceea ce ne-a fost dat gratis noua. (Non-profesionalism)

9. Cu excepția cazului în care fiecare membru A.A. urmează la cel mai bun nivel al capacitatii lui ceea ce sugereaza cei Doisprezece Pași pentru recuperare, el semnează aproape sigur mandatul său de moarte. Beția și deteriorarea lui nu sunt pedepse provocate de oameni în autoritate; ele rezultă din neascultarea personală a principiilor spirituale. (In Spiritul Serviciului) 

10. Nu ar trebui să dam înapoi de la responsabilitatea noastră individuală acționand in functie de problemele de moment, pentru ca autojustificarea sa nu ne determine să ne impunem voința asupra altora. (Fara Probleme Exterioare) 

11. Ambiția personală nu are ce cauta în A.A. Nu este niciodată nevoie să ne laudăm. (Atracţie, mai degrabă decât de promovare) 

12. Substanța spirituală a anonimatului este sacrificiul. Noi încercăm să renunțăm la dorințele noastre naturale pentru distincție personală ca membri A.A., atât în ​​rândul colegilor alcoolici, cat și în fața publicului larg. Suntem siguri că umilința, exprimată prin anonimat, este cea mai mare garantie pe care Alcoolicii Anonimi ar putea sa o aiba vreodată. (Principiile deasupra personalitatilor) 

Principiile spirituale ale tradițiilor ne învață că, "de fapt, trebuie să practicăm o umilință autentica. Aceasta pentru ca, in final, uriasele noastre binecuvantari să nu se deterioreze, iar noi sa traim pentru totdeauna in recunostinta pentru Cel care ne conduce pe toți ".


Jack D. (The Home Group)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu