BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


D.R.A.M.A.

Drama este:
-         Distragerea atenţiei,
-         Regresie,
-         Ajustare,
-         Maturitate
-         Acţiune.
Distragerea atenţiei = eşti distras departe de durerea emotionala si adus la un loc de calm. Deci, te gandesti la o Regresie in timp cand ai fost un copil şi ti s-au spus lucruri despre tine care nu mai sunt adevărate. Este diferenţa dintre vinovatie si rusine. Vinovatia este, "Simt ca sunt rau, tata." Rusinea este, "Sunt rau". Ruşinea este ceva care este administrat de către mediul tau atunci când eşti copil. Deci, te sustragi din durerea actuala şi te intorci la momentul din trecut, de unde vine miezul rusinii tale – acesta este primul A –
Ajustare (faci corectii). Esti (devii) matur. Accepti responsabilitatea.
Maturitatea este asumarea  responsabilitatii pentru sănătatea şi fericirea ta şi pui totul în
Acţiune, care este al doilea A.
Distragerea atentiei, regresie, ajustare, maturitate şi acţiune. Asta e DRAMA. Filozofia DRAMA este cea in care cred, ceea ce inseamna TU esti responsabil pentru sănătatea şi fericirea ta. Tu nu eşti o victimă (aceasta este o gandire vicioasa si insidioasa).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu