BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


DESPRE PASUL 5Pasul 5. Am marturisit lui Dumnezeu, noua insine si altei fiinte umane natura exacta a greselilor noastre.

Am trecut prin pasi de mai multe ori. Nu am inteles de la inceput totul. Insa de fiecare data am descoperit ceva nou si asta m-a determinat sa reiau si sa lucrez din nou si din nou pasii.

Cu timpul am inteles ca pe lumea asta sunt doar trei entitati: Dumnezeu, eu si ceilalti. Si ca sa raman abstinent e nevoie sa ma impac cu toate trei. Iar programul asta face:

Pasii 1-3 (pasi de acceptare): imbunatatirea relatiilor cu Dumnezeu

Pasii 4-7 (pasi de curatenie): imbunatatirea relatiilor cu mine insumi

Pasii 8-9 (pasi de curatenie): imbunatatirea relatiilor cu ceilalti.

Urmand Pasii 10-12 (pasi de mentinere).

De aceea, pe undeva, pasul cinci cuprinde esenta programului, pentru ca face referire la toate cele trei entitati: Dumnezeu, noi insine si o alta fiinta umana.Este nevoie de curaj pentru pasul cinci, ceea ce este destul de dificil, dar beneficiile sunt pe masura: 

- ''in primul rand vom scapa de acel teribil sentiment al izolarii de care n-am scapat niciodata" 

- "este calea prin care am inceput sa cunoastem sentimentul ca puteam fi iertati, indiferent de ce facuseram sau gandiseram" 

- "ne simtim capabili de a-i ierta pe altii, indiferent de cat de profunde ar fi fost relele facute de ei noua"

- intelegem semnificatia "smereniei - un cuvant deseori prost inteles"

- "realism si onestitate in legatura cu sine"

... (12&12)

Pe scurt, ne vom simti mai bine, impacati cu noi insine si vom obtine si un feedback din partea sponsorului in legatura cu defectele de caracter ce urmeaza a fi corectate.Un lucru foarte important pe care l-am invatat a fost ca secretele sunt un imens factor de risc. Unii dintre noi " .. au incercat sa tina pentru sine anumite lucruri referitoare la viata personala. In incercarea de a evita un act de smerenie, au cautat metode mai usoare. Si, aproape fara exceptie, s-au reintoars la bautura, mirandu-se de recidiva - doar fusesera perseverenti cu restul programului!" (Big Book)

Un secret ramane secret atata timp cat nu este spus TUTUROR celor trei entitati. Ce ar fi de scris la pasul cinci?

Inainte de pasul cinci nu este nevoie de altceva scris in afara inventarului personal.

Dupa pasul cinci ar fi bine sa ramana trei liste:Prima ar fi o lista a defectelor de caracter. Poate fi folosita lista defectelor de caracter* prin verificarea defectelor de caracter care se aplică pentru tine. Această listă va ghida pașii 6 și 7.


A doua ar fi o listă preliminară de persoane pe care le-ai ranit pentru pasul 8.


A treia ar fi o listă cu numele persoanelor pentru care pastrezi inca resentimente si le respingi. Posibil sa vina un moment in care sa consideri necesar sa ii ierti pentru ca resentimentul sa fie eliminat. Iertarea te ajuta pe tine sa te simti mai bine, deci o faci pentru tine, nu pentru celalalt.


Aceste liste par a fi o idee bună daca ai de gand sa "dai foc" inventarului personal (a porni inventarul personal cu gandul ca dupa ce scrii - si marturisesti unei alte persoane - vei 'da foc' hartiilor si nimeni altcineva nu le va citi, stimuleaza ONESTITATEA fata de sine, dand sanse pasului patru sa devina eficient).Practica zilnica a principiilor PASULUI 5

"In Pasul Cinci ne vom concentra pe incredere, curaj, sinceritate si angajament."

Intrebarile potrivite!

Cum as putea practica onestitatea fata de mine insumi, acceptarea de sine, cu bune si cu rele și sa-mi traiesc viață conform potențialului meu, cunoscandu-mi limitele?


Pana unde merge angajamentul meu, cand sunt responsabil si cand nu? Ce tipare de comportament as prefera sa nu se repete în viitor?

Cum as putea practica curajul de a impartasi partile intunecate din mine?

Cum as putea sa  fiu dedicat increderii in acest proces, increderii intr-o alta persoana si increderii in mine insumi ca pot sa fac asta?

Cum as putea practica toate acestea bazandu-ma pe Puterea mea superioara, pe Programul de recuperare si pe Comunitate?

("... Dumnezeu, noi insine si o alta fiinta umana")

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu