BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


... bunavointa este indispensabila“... bunavointa este indispensabila”
(Big Book)

Mintea alcoolică are ceva dificultăți în a intelege ce inseamna 'indispensabila'. 
Dar, dacă fundatia abstinentei noastre are la baza bunavointa totala sugerata, se poate oare fara ea? 
  • Bunavointa este fundamentul abstinentei:
... pentru ca multi dintre noi nu avem bunavointa sa admitem ca nu mai putem bea ('inventam' noi moduri de a bea: schimbam mediul, schimbam tipul bauturii, schimbam orice doar ca sa bem fara sa ne faca rau); ... pentru ca majoritatea dintre noi nu suntem dispusi (nu avem bunavointa) să admitem ca suntem alcoolici, cu adevarat. Nimeni nu vrea sa creada ca este diferit, fizic si mental, de ceilalti.
In cele din urma intram in abstinenta cand ne lasam viata si vointa in grija unei Puteri superioare, asa cum o intelegem, si suntem dispusi (avem bunavointa) sa facem ORICE este necesar.
  • Bunavointa este fundamentul credinței în Dumnezeu:
Nu incercam sa convingem pe nimeni ca este o singura cale de a ajunge la credinta. Insa, dacă ceea ce am învățat și am simțit și văzut reprezinta ceva pentru noi, aceasta înseamnă că noi toți, indiferent de rasa, crez sau culoare suntem copiii unui Creator cu care am putea sa cream o relație in termeni simpli și ușor de înțeles, de indata ce suntem dispusi, și suficient de onesti, sa ne straduim s-o facem.
Am constatat ca, de îndată ce am putut să lăsăm deoparte prejudecățile și ne-am exprimat bunavointa de a crede într-o putere mai mare decât noi înșine, am început sa avem rezultate, chiar dacă a fost imposibil pentru oricare dintre noi sa definim complet sau sa intelegem exact ce inseamna Puterea Superioara.
Putem alege orice concepție ne place, cu condiția ca aceasta sa aiba un sens pentru noi. Principalul lucru este sa fim dispusi (sa avem bunavointa) să credem într-o putere mai mare decât noi insine și că putem trai pe baza unor principii spirituale. 
  • Bunavointa este fundamentul seninatatii:
... tot ce am realizat este o chestiune de bunavointa, rabdare si munca. (Big Book)                                                                                       
... bunavointa, onestitatea si mintea deschisa sunt esențiale pentru recuperare. Dar acestea sunt indispensabile. (Big Book)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu